20 juli 2012

Så här fungerar systemet


De allra flesta amerikaner tycker att de människor som lever på socialbidrag ska åstadkomma någon form av arbete som ersättning för vad skattebetalarna pungar ut med.
En nationell  Rasmussen-poll konstaterar att  83 procent av vuxna amerikaner anser att mottagarna ska utföra någon form av samhällsnyttig tjänst och arbete, om de tar emot socialbidrag.
Bara 7 procent motsätter sig ett sådant villkor och 10 procent är osäkra.
De som personligen känner någon som tar emot matkuponger och annat understöd anser i  högre grad att mottagaren på något sätt bör bidra till sitt uppehälle och trettiosex procent säger att de känner någon som tar emot socialbidrag,  men som skulle kunna arbeta i stället.

Affärer bryter också mot  regler om vad man få köpa med matbidragskort. sk. EBT eller Bridge Cards.  USDA gör stickprov och hittar butiker som inte har några problem med att låta skattebetalarna stå för öl, cigaretter, skräpmat och kondomer, trots att de inte är godkända varor.

Jag tycker nog att det vore en god idé att betala för kondomer under dessa omständigheter!

Restauranger ägnar sig också åt  bedrägerier och köper upp kort för mindre än de är värda, för att sedan använda dem till att inhandla billigare råvaror till sina matserveringar.

---------
Här är en artikel i frågan som berör svenska förhållanden,skriven av Helena Rivière:

"Får man så mycket ut av välfärdssystemen att det inte lönar sig att anstränga sig måste vi strama åt kriterierna för bidrag så det blir intressant att försörja sig. 
En enkel och tydlig moraliskt sammanhållande princip för ett samhälle är att det alltid ska löna sig mer att arbeta än att leva på bidrag. Bidrag förstår jag då i bred bemärkelse: dvs det som den arbetande och skattebetalande delen av befolkningen bidrar med till dem som av olika skäl inte arbetar."

1 Kommentarer:

Knute sa...

Fd riksdagsledamot (M):

"Självaste Migrationsverket förmedlar i sina ansökningsblanketter för svenskt medborgarskap en liknande bagatellisering av plikten att försörja sig. Blanketten har rutor för olika försörjningsalternativ, men gör ingen skillnad mellan anställning, eget företagande, F-kassa, försörjningsstöd eller studiestöd och studiebidrag. Alternativen är uppradade som likvärdiga möjligheter. Det finns ingen prioritering för arbete, typ om inte arbete så… Det måste uppfattas som en fingervisning. Som svensk medborgare är det fritt fram att arbeta eller att låta sig försörjas på annat sätt."

http://www.newsmill.se/artikel/2012/04/18/socialbidrag-borde-ges-i-max-fem-r

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.