30 juli 2012

Skjutvapen stoppar galningar


Vanliga normala människor som har skjutvapen kan stoppa kriminella. Det visar följande händelse som utspelades förra veckan:
En man i Salt Lake City gick in i Smith's livsmedelsbutik, köpte en kniv och bestämde sig för att där på plats, attackera andra kunder när de lämnade affären. Han högg folk med kniven medan han skrek: "Du dödade mitt folk!"
En person höggs i magen, en annan i huvudet och armarna. Det var blod överallt. Innan knivmarodören kunde hitta ett annat offer stoppades han av kund som var beväpnad och som drog sin pistol och gav våldsverkaren order att släppa kniven, vilket han gjorde så att affärsanställda kunde gripa honom och lämna över honom till polisen.
Vad är politikers reaktion? Chuck Schumer (D) tex. vill förbjuda knivar...nej vänta lite...fel land!...Schumer vill förbjuda skjutvapen!

Onda människor gör onda saker. Om en galen mördare bestämt sig för att döda någon, gör han det om han inte stoppas. Om den räddande ängeln i ovanstående exempel inte haft sin pistol med sig skulle knivmannen säkert skadat många fler och kanske också dödat någon.
Det är vad många människor inte förstår eller snarare inte VILL förstå - att ju fler skjutvapen vi ser i händerna på vettiga människor, desto färre brott kommer att begås.

PS. Knivmannen är en trettiofyraårig immigrant från Sydvietnam,
Kiet Thanh Ly, som åtalats för två mordförsök.
Ly har arresterats tidigare när han försökte knivhugga en arbetskamrat. Hans immigrationsstatus är okänd.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Ju fler skjutvapen vi ser i händerna på vettiga människor, desto fler skjutvapen kommer vi att se i händerna på brottslingar.

Kopplingen till lägre brottslighet känns dock ganska tveksam, har du någon källa på det?

Berit sa...

Det finns fler vettiga människor än galningar!
Som det är nu på flera ställen är det bara kriminella som har vapen.

Läs denna intervju med John Lott: More guns less crime.
http://www.press.uchicago.edu/Misc/Chicago/493636.html/

Samt det jag skrev förra veckan:
http://everykindapeople.blogspot.com/2012/07/vapenlagar-var-bra-for-james-holmes.html

Glöm inte kommentarerna.

Anonym sa...

Alla som vill och är vid sina sinnes fulla bruk skulle ha rätt att bära skjutvapem i Sverige. Jag skulle på direkten köpa en grovkalibrig revolver och en finkalibrig pistol. Men nu lever jag i det helgalna landet där slödder och pack går före de skötsamma.

Berit sa...

Vettiga människor, vana och tränade, har respekt för skjutvapen och är helt klara över vad vapnen är till för.
Var det i samband med att man avskaffade värnplikten i Sverige som attityden förändrades? eller hände det redan tidigare?
Nu verkar man ha den inställningen att vapen i händerna på laglydiga medborgare är farligt, och att det är principiellt fel att rädda oskyldiga liv genom att stoppa en massmördare.

Tror man också att om man låtsas som om kriminella inte finns, inte är farliga och "det kommer inte att drabba mig" så är allt gulligull och bra?
Jag undra också hur många det var bland publiken i biografen i Aurora som önskade att någon, förutom Holmes haft ett vapen med sig?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.