11 juli 2012

Studenternas situation är katastrofal


De som går ut college  i Amerika i år har inte mycket att fira eller se fram emot.  Deras framtid och utsikter att få jobb ligger på samma nivå som de långtidsarbetslösa, vilket är bland de dystraste bland alla arbetssökande.

     Den amerikanska ekonomin såg bara 80.000 nya jobb förra månaden, enligt uppgifter  från Labor Department och det krävs mellan 125- och 150-tusen nya jobb bara för att hålla jämna steg med befolkningsökningen. Man säger att den totala arbetslösheten var oförändrad ( 8,2%,)   eftersom man inte längre räknar de personer som gett upp sitt sökande." Under de senaste fem åren har möjligheterna att hitta arbete försvårats för varje evgångsklass. "

     Den senaste fem åren har inte varit bra för akademiker. Bara hälften av dem som tog examen år 2006 är nu heltidsanställda.  Fler akademiker nöjer sig med jobb som tidigare skulle ha gått till ungdomar med enbart grundskoleutbildning och människor i 30-årsåldern har de jobb som tidigare innehades av  nyutexaminerade.
     Om man räknar alla de unga människor som redan har gett upp när det gäller att hitta ett arbete - de 1,7 miljoner  i åldern 18-29 som har varit utan arbete i mer än ett år - skulle de senaste arbetslöshetssiffrorna ligga närmare 16,8 % för denna åldersgrupp.  Det är den högsta ungdomsarbetslösheten sedan andra världskriget.

Obama är fortfarande "cool" bland många av de yngre men hans popularitet är dalande. De senaste åren har nedfört mängder av Förändringar men inte mycket Hopp.

 Det är inte konstigt att Obama-liberalerna försöker muta ungdomar med katastrofalt dåliga idéer som att studielån inte behöver betalas tillbaka.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit
Men ändå finns det ju en lösning på denna kris. Låt detta lilla fåtal som har överspekulerat gå i konkurs (banker, bilbolag etc.) och låt dem förlora hela sitt lånade kapital som får fördelas neråt i samhällskroppen. Istället håller man dessa människor under armarna och låter vanliga skattebetalare skjuta till pengar för att de skall kunna fortsätta sin spekulativa och rent destruktiva verksamhet. Så kan det här lilla fåtalet som överspekulerat bort andras pengar få försöka försörja sig på enklare jobb och lära saig leva utan lyx istället för de stackars akademikerna. Endast på så sätt kan man få fart på hjulen igen. Delar av detta felajtiga synsätt har ju tyvärr hämtat inpiration från Sverige.
/SB

Berit sa...

Vad du lägger fram SB är sunt förnuft.... det är för sent för det. Svågerpolitik, köp av röster, specialintressen är allenarådande och den stora massan har indoktrinerats att sätta all sin tro till Staten. Vi väljer en diktator vart fjärde år och att tro att vår röst har betydelse i valet mellan de två som erbjuds är ett skämt. Resultatet kommer alltid att vara antingen mer av samma sak eller värre - troligen värre.
Oavsett om vi väljer X eller Y kommer vi nästan garanterat att få fyra år av en försämring av penningvärdet, ökad statsskuld, meningslösa krig, och ytterligare förlust av frihet. Våra lagar kommer inte skydda oss och stoppa den utvecklingen.
Sorry!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.