20 augusti 2012

Att gå på bio kan vara kulturberikande

. . Uppemot 100 "unga", som firade avslutningen på ramadanen, raserade år 2009 Palads-Biografen i Köpenhamn.‏ Vilket förklarar varför man i år satte upp denna affisch:"Lørdag, søndag og mandag (18-19-20 august) slutter den muslimske fastemåned ramadan, og derfor fester alle muslimer.
Det sker med mad, drikke men blandt andet også biografture, hvilket gør, at man som biografgæst i landets biografer måske kan forvente et højere antal gæster og støjniveau [bullernivå] end normalt."
Därefter nämns de filmer som kan drabbas och att det kommer att sättas in extra vakter.
Ett försök på friktionsfri samexistens som dock väckte förargelse, så affischen togs ned efter ett par timmar med en ursäkt på bions Facebook-sida. Men det är verkligen inte frågan om 'rasism' mot muslimer, utan att i biografens mörker slippa uppleva att folk pratar i mobiltelefon, skriker och kastar popkorn.

Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen säger att det inte finns någon anledning för biografen att be om ursäkt:
"Det är välkänt att ramadan under flera år har orsakat problem i skolan med fastande barn, och barn som uteblir från undervisningen eller hindrar undervisningen, liksom barn och ungdomar i vissa stadsdelar är ute sent på kvällen, och har ett beklagligt beteende, ja, tyvärr, ibland ett aggressivt beteende. När vi vet att det gör sig gällande på andra håll i samhället, skulle det verkligen vara konstigt om det var annorlunda i Palads-biografen, så det är i sin ordning att informera kunderna."

4 Kommentarer:

Arlav sa...

Återigen är det dags att använda Groucho Marx yttrande:
"Tramsa nu inte till diskussionen genom att komma dragandes med fakta.."

Det tycks existera TVÅ Verkligheter.
VÅR verklighet, den vi vanliga tvingas leva i och politikernas Verklighet, så som de inbillar sig och hoppas att den är..

Knute sa...

Danskt sjukhus vandaliserat. Mellan 60 och 70 män, några utrustade med klubbor och andra vapen, stormade natten till tisdagen in på universitetssjukhuset i Odense i Danmark för att fira den muslimska storhelgen id al-fitr.

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.1041102-danskt-sjukhus-vandaliserat

gäster sa...

Att bryta sig in och vandalisera på en akutmottagning i ett sjukhus hör inte hemma någonstans. Finns det några gränser i det danska samhället man respekterar? Man får en känsla av att svaret är nej.

http://www.document.no/2012/08/bandeoppgjor-og-sekterisk-strid-forplanter-seg-til-sykehus/

Ann-Marie sa...

Så blir det när man importerar dräggen från andra länder...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.