27 augusti 2012

Den verklige Obama

De allra flesta som läser detta röstar inte i USAs presidentval, men eftersom ni läser denna blog utgår jag ifrån att ni är intresserade av amerikansk politik. Se därför filmen 2016, Obama's America, baserad på Dinesh D’Souza’s bok “The Roots of Obama’s Rage”!

Det är en dokumentär där D’Souza förklarar varför Obamas beslut varit så anti-amerikanska och vad vi kan vänta oss under 4 år till, om han förblir president.
Filmen är till viss del historien om hur en man blev som han blev, men mycket mer handlar det om varför miljontals amerikaner röstade på, och till och med avgudar, en man vars grundläggande övertygelser och värderingar är så olika deras egna.

Många ser Obama som amerikan och andra ser honom som utlänning. D'Sousa är övertygad om att Obama föddes på Hawaii men att han styrs av sin pappas hat mot kolonialism. Under sin uppväxt i tredje-världen länder och senare genom intensivt umgänge med marxister och kommunister är han av den uppfattningen att de rika länderna har uppnått sin rikedom genom att ta välstånd från de fattiga länderna. Det är en del av en mycket större vision, där de rika i allmänhet har blivit rika genom att ta från de fattiga, oavsett om det är i sitt eget land eller någon annanstans.

Filmen ger en detaljerad presentation av D'Souza's teori att Barack Obamas politiska ideologi till stor del har formats från ett anti-kolonialt perspektiv.
Det är alltför naivt att förvänta sig att en stor mängd amerikaner kommer att se filmen.  Men den rör vid ämnen som varje amerikansk medborgare bör vara intresserad av - demokrati, socialism i USA, brittiska och tredje världens historia - och vad som är mer än troligt har motiverat Barack Obama att fatta de beslut som han  gjort och fortfarande kan göra.

PS. Om ni mot förmodan har möjlighet att se filmen i Sverige och om ni tillhör den grupp präktiga människor som sorterar sopor, diskar tomburkar och flaskor och kör kilometervis till uppsamlingsplatser - ha det i åtanke när ni ser scenerna från Indien, Jakarta och Kenya.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Den verklige Obama?
Kanske värt ett studium?
http://freedomoutpost.com/2012/08/its-getting-serious-20000-for-obamas-college-transcripts/#ixzz24j2MTD9h

Knute sa...

Det förfalskade födelsebeviset

Inte bara Obamas födelsebevis är skumt, utan även hans SSN-nummer (Social Security number). Hans mormor arbetade på kontoret som skötte SSN-nummer på Hawaii, och när en person som hette Jean Paul Ludwig dog, såg hon till att Obama övertog det. Orsaken var att Obama inte var amerikansk medborgare, antingen för att han var född i Kenya eller för att han blev medborgare i Indonesien när han adopterades av Lolo Soetoro.

http://unitedtruthseekers.com/profiles/blogs/occidental-college-transcripts-reveals-obama-claimed-foreign-citi

Anonym sa...

Läste nånstans att Obamas SSN nummer börjar med siffrorna 042. Alla SSN nummer som börjar med en nolla är utgivet i delstaten Connecticut. Obama har aldrig bott i Connecticut vad jag vet.
John Paul Ludwig var en fransman som immigrerade till USA och fick sitt SSN i Connecticut. Själv fick jag mitt SSN nummer i Connecticut och börjar med siffrorna 041.
Ja, det är lite skumt.
//Arne

Berit sa...

Har du sett filmen Arne? Och i så fall, vad tyckte du?

Anonym sa...

@ Berit.
Nej, jag har inte sett filmen. Antar att du menar "2016". Men min granne har sett den. Han sa att det är en ögonöppnare och han är republikan. Och att alla som gillar Obama borde se den.
//Arne

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.