24 augusti 2012

"Du byggde inte ditt företag - någon annan gjorde det"


Obama har fått äta upp sitt uttalande många gånger.
 CARPE DIEM beskriver hur en småföretagare  i Chattanooga möter så många svårigheter att han ger upp hela idén om att driva något eget. Han planerade att erbjuda transporter runt innerstaden med Pedicab = cykelriksha.
Pedicabs kunde förhindrar rattfylla, frigöra värdefulla parkeringsplatser och även minska utsläpp från bilar samt erbjuda arbetstillfällen.

Så här kan man också se det:

"Om du har misslyckats, har du inte gjort det på egen hand. Om du misslyckades med att starta  eller driva ett företag var det förmodligen någon byråkrat längs vägen som bidrog till ditt misslyckande. Det kan ha varit en nitisk tjänsteman någonstans, som stått i vägen med orimliga regler som en del av vårt amerikanska byråkratiska system,  för att göra det besvärligt för småföretagare. Skattebetalarna har investerat i vägar och broar, men du kanske har råkat ut för byråkrater som inte tillåter dig att använda dem? Om du har tvingats stänga ett företag -  är det ofta så att du inte gjorde det på egen hand. Någon annan rådde för att det hände,  eller hindrade dig från att starta i första hand. Du kan tacka byråkratiska tyranner i förmyndarsamhället för det."

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Amen! Precis så är det! Dessa förb. byråkrater som beter sig som de småpåvar de är. Och om du trots allt lyckas och har en bra affärsidé så kommer skattmasen och tar allt ifrån dig!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.