19 augusti 2012

Det blir bara värre och värre i den islamiska världen

“Nio är den lämpliga åldern...”

För tre månader sedan bemyndigade stormuftin av Saudiarabien, Sheikh Abd al-'Aziz ibn' Abd Allah ibn Muhammad ibn 'Abd al-Lateef Aal ash-Shaykh, flickor så unga som 10 år att gifta sig.

Islamiska republiken Iran vill ligga steget före och har överträffat det angränsande kungariket med ett år 'bättre'. Talmannen för rättsliga frågor, Mohammad Ali Isfenani säger:

“Vi betraktar nio som den lämpliga åldern för en flicka att nå puberteten och kvalificera sig för giftermål. Att göra något annat vore att motsäga och utmana islamisk sharialag.”

Vilken skräck det måste innebära för varje barnbrud... I stort sett alla samhällen utom i den muslimska världen anses pedofili vara tabu och olagligt. Groteskt att göra en religiös dogm av att "profeten" gifte sig med ett barn.

Bild: Tahani (i rosa), som blev gift när hon var sex år, och hennes tidigare klasskamrat Ghada, även hon en barnbrud, står med sina män utanför sitt hem i Hajjah, Jemen.

4 Kommentarer:

Errbe sa...

I den respekterade tidskriften National Geographics juninummer 2011 behandlas temat giftermål för småflickor.

http://ngm.nationalgeographic.com/print/2011/06/child-brides/gorney-text

Ungefär i mitten av artikeln berättas om en stolt fader, som gifte sig med sin kusin, sheikens dotter Suad, då hon var 14. Nu var hon 26 och ammade sitt tionde barn.

Se, det är en riktig kvinna det, var undermeningen.

Ann-Marie sa...

Nya seder och bruk vi i väst ska ta till oss för att dom gamla är så töntiga?

Knute sa...

Iransk pedofil-epidemi: Stark stigning av äktenskap med flickor under 10 år

http://www.politisk-ukorrekt.dk/?p=2643

Anonym sa...

Greetings! Very useful advice in this particular post!

It's the little changes that produce the biggest changes.
Thanks a lot for sharing!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.