18 augusti 2012

Hå-hå ja, ja

 Att äta ägg är lika farligt som att röka!

Nu är det dags att skrämma oss med ägg igen. Ett av det absolut mest vanliga, billiga, näringsrika  födoämnen som människor ätit sedan tidernas begynnelse.

På 80-talet när vi "upptäckte" kolesterol sade alla att ägg var, om inte omedelbart dödande så näst intill.  När sedan jippot om lowcarb fick fotfäste, blev ägg bra igen. Och nu är de farligare än någonsin, sägs det. Att äta äggulor,  kan orsaka kranskärlssjukdomar nästan lika snabbt som om man röker cigaretter. Snart kommer det väl varningsetiketter på  äggkartongerna och sedan dröjer det inte länge förrän man börjar varna för andrahandäggätning. Att titta på någon som äter ägg kan leda till stroke.
De som ligger bakom "undersökningen" av stroke  hävdar att äggulor är dåliga eftersom de har hög  kolesterolhalt och att äta mat med mycket kolesterol förmodas öka serumkolesterol i blodet

Undersökningen är vad man kallar en korrelationsstudie - och korrelation betyder inte orsakssamband - med andra ord - att göra en sak, som i detta fall äta ägg - orsakar inte  hjärtsjukdomar.
(En  korrelation kan vara att  dra slutsatsen att dietdrycker måste leda till fetma eftersom man ser tjocka personer  dricka dem.)

Den grupp som åt mest ägg hade en medelålder på 69.77 år jämfört med bara 55.70 år för gruppen som åt minst ägg.
Vi måste också vara medvetna om att  försökspersonerna  inte var särskilt friska till att börja med.
"Vi intervjuade personer strax efter att de haft en strole." Hur kan man jämföra dem med friska personer?
Data visar att de personer som åt mest ägg var de äldsta och att de hade mest plack efter en stroke. Men kanske äggen  faktiskt hade en skyddande effekt så att de individer som åt minst antal ägg därför fick stroke i genomsnitt 14 år tidigare än de som åt mest ägg? Kanske om de ätit mer ägg, skulle de ha levt längre utan en stroke?

Men tror ni att Media skriver om allt detta? Oh, nej! Media gillar att skrämma oss och vi gillar att bli skrämda.
Ägg är lika farligt som cigaretter! Det är vad som går in i folks medvetande.

Mer skrämsel att gotta sig åt:
Mat kan förstöras i din egen frys! Kyckling är fylld med antibiotika och  bekämpningsmedel, herbicider, fungicider.  Mattor är dammsamlare och ger allergier.
 Kaffe är inte bra för dig. Mobiltelefoner ger cancer i hjärnan. Om man bor nära el-ledninger och har silikon i brösten orsakar det lupus, bröstcancer och mycket mer
.

Myter, lögner och dumheter skapar allmän rädsla, vilket leder till offentlig finansiering för mer forskning, och om den nya forskningen skapar mer allmän rädsla kommer vetenskapen att fortsätta att expandera. Miljövetenskapen har hittat en oemotståndlig finansieringsmekanism som sällan tidigare utnyttjas utanför vapenindustrin och som öppnar oanade expansionsmöjligheter och som har fullt stöd i marxist-aktivistiskt tänkande

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Dags att koka lite mer ägg! Eller steka några stycken med lite bacon som tilltugg....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.