13 augusti 2012

I The Land of the Free

Vi påminns ofta om att "okunnighet om lagen är ingen ursäkt". I nedanstående fall var det den brottsbekämpande personalen, ända upp på chefsnivå, som inte var medvetna om att "lagen" de stödde sig på, när de grep denne olycklige person, hade varit ogiltig under nästan ett decennium. (videon är lång men ett par minuter ger dig en uppfattning om vad det går ut på).Våra politiska ledare ignorerar ofta lagen och i dagens "polisstat USA" drar sig inte tillsynsmyndigheten från att ljuga för att skyla över sina misstag. I detta fall rapporterade polismannen följande i sin officiella "rapport": "... [den misstänkte] var fientligt inställd, fysiskt demonstrativ och försöker hetsa folkmassan." Dessa dagar i Amerika, är videokameran din vän. Det vill säga, om du kan undvika att bli arresterad för att filma polisen.

En amerikansk kongressledamot har presenterat ett lagförslag som syftar till att "förbjuda federala regeringens utomrättsliga dödande av USAs medborgare"
Med andra ord, i "Land of the Free," måste man instifta en lag för att förhindra att regeringen urskillningslöst mördar sina egna medborgare.


Har ett fritt samhälle :

...hundratals polisdistrikt som var och en har befogenhet att beröva en människa hans liv, frihet och egendom enligt eget gottfinnande?

...hundratusentals lagar, koder, regler, förordningar och riktlinjer som effektivt kriminaliserar nästan varje aspekt av ens existens?

....rekord vad gäller antalet människor i fängelse?

...befogenhet att behandla sina medborgare som kriminella i jakten på brottslingar och terrorister?

...rätt att bestämma vilken mat deras medborgare får / inte får konsumera?

...rätt att avsiktligt försämra värdet på sin valuta och minska köpkraft hos sina medborgare?

...rätt att belasta sina ofödda generationer med skyldigheter de aldrig undertecknat ?

... lagt över nästan total kontroll av ekonomin och penningmängden till en liten elit ?

...rätt att hjärntvätta sina medborgare att tro att de lever i ett fritt samhälle? (kineserna och kubanerna vet åtminstone att de är inte är fria ...)


Och det är inte bara vi här i USA som ska fråga oss detta. Fråga dig själv, om du verkligen lever i ett fritt samhälle? Är du fri?
Det krävs mod att svara ärligt.


3 Kommentarer:

Knute sa...

Obamas tal vid Ramadan-middagen

Om du har nerver till att se denna video - så god förnöjelse. Han lyckas säga så otroligt mycket nonsens på bara några minuter. Bland annat det om att Thomas Jefferson ägde en Koran, som om det närmast gjorde honom troende.

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/08/obamas-tale-ved-ramadan-middagen.html

Anonym sa...

Knute
Obama är fullkomligt makalös. Varje år inbjuder han muslimer till Vita Huset under Ramadan och talar om alla patriotiska muslimer (som egentligen arbetar för att förstöra USA). Han har aldrig inbjudit några kristna grupper på Jul- och Nyår och han firar inte Julafton själv. Detta gör han därför att han är muslim och beundrar sin pappa (muslimen i Kenya) som struntade i honom. Dessutom kan man inte konvertera ifrån sin muslimska trosuppfattning utan att bli halshuggen eller på annat sätt avrättad. Varför avrättar inte muslimerna Obama - därför att han fortfarande är muslim, men bara döljer detta för fienden (de otrogna) genom att tala om "freedom of religion". Och media deltar i detta landsförrädiska rävspel. Makalöst.
/SB

Ann-Marie sa...

Jag tror inte det finns ett enda fritt land kvar här i världen. Frihet är bara en illusion numera och det dröjer inte länge förrän även den tas ifrån oss.....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.