23 augusti 2012

Jag säger inte att Regeringen är för stor men...

Dagens citat från Samizdata

 "Vad händer om vi når en punkt där storleken och omfattningen av regeringen blir absurt stor?
Vad vi skulle uppleva då, är en växande klyfta mellan de teorier som används för att rättfärdiga regeringens expansion och dess praktiska konsekvenser. Vi skulle se hur kostnaderna för utbildning och sjukvård blir högre, utan att fördelar står i proportion till de ökande kostnaderna. Vi skulle se hur stimulansprogram ökar sysselsättningen enligt datormodeller, men inte i verkligheten. Vi skulle se svågerpolitik. Vi skulle se hur budgetar snedvrids och förvanskas av den offentliga sektorn. Vi skulle se oseriös redovisning, som skiftar kostnader för pensioner över till kommande generationer."
- Arnold King.3 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

MEN, det är på tok för mycket politiker och byråkrater i varje land. När kommer folk att inse att det hela är ohållbart? Politiker och byråkrater producerar inget, dom bara kostar en herrans massa onödiga skattepengar.

Errbe sa...

Ann-Marie !

Det är helt enligt logiken: Allt är politik.

Vänstern har nu drivit denna slogan så långt att medborgaren knappt får göra något, utan att en politiker känner sig skyldig (eller lockad) att lägga sig i.

Inte heller skall någons personliga ansvar tas i anspråk, när "Någon" gör sig själv illa.

Politiken måste hindra sådant. Alltså skall de som skuldsatt sig över öronen räddas från sin egen dumhet. Inte heller skall långivarna ta ansvar för sin dumhet. Således behöver nu Grekland, Italilen, Spanien och Portugal räddas av oss andra.

Och Frankrike ligger inte långt efter. Den nye vänsterpresidenten gör sitt bästa för att accelerera utförsåkningen.

Väljarna måste alltså börja förstå att de skall rösta på de politiker som lovar att göra MINDRE istället för MERA.

Errbe sa...

Förresten, är fotot taget framifrån eller bakifrån ? ? ?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.