27 augusti 2012

Kippa-marsch i Malmö

När EU:s övervakningskontor i Wien, under ledning av den östtyska juristen Beate Winckler, i blåögd naivitet trodde att antisemitismen berodde på nynazister, lät hon saken undersökas av forskare vid universitetet i Berlin. Stor blev förskräckelsen när rapporten i oktober 2003 istället pekade på muslimerna, som ju EU stödde. Undersökningen så snart som möjligt undanstoppad. Det här skulle européerna inte se. Men så lätt gick det inte! Man krävde från danska sida att sanningen kom fram, och det gjorde den så motvilligt. Européerna var knappast förvånade. De hade ju förstått hur det hängde ihop.

Muhammedanerna fortsatte naturligtvis sitt oresonliga hat mot judar och Israel, och i Malmö var den socialdemokratiska borgmästaren Reepalu tydligen med på tåget.

Desto mer glädjande att Malmöborna förra lördagen (18 augusti) i stort antal slöt upp om den så kallade kippavandringen genom staden. Se på videon här.

Kippa (= Kipa) är den lilla mössa som judiska män bär som ett tecken på respekt för Gud.I Spentrup kyrka på Djursland i Jylland finns en kalkmålning i korbågen,
som anspelar på ordet:

"Förlåt dem, ty de veta icke vad de göra" (Lukas. 23:34)

Målningen föreställer Guds Lamm, dvs Jesus, och där under syns Ecclesia (den kristna kyrkan med en krona på huvudet) tillsammans med
Synagogan (judendomen), som har förbundna ögon - som bevis för att hon inte förstod vad hon gjorde: stack lammet, så att blodet rann. Blodet fångas upp i kalken som Ecclesia räcker upp.

Från bloggen Spydpigen

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.