07 augusti 2012

Låt Afghanistan sköta sig själv

Polis i Kabul säger att Talibans nya taktik är att använda en oskyldig åsna som bombbärare när en explosion dödade en polis och skadade tre andra .

Militanter placerade en bomb på en åsna som stod nära grinden till Ghorprovinsens regeringsbyggnad. När polischefen kom till sitt kontor detonerades bomben via fjärrkontroll,.

Den nya taktiken dödade naturligtvis också åsnan och ytterligare tre poliser skadades.
Polisen sade att tricket exponerade talibanernas övergrepp mot både människor och djur.

Vad tror ni de gjorde med åsnan innan de band fast sprängämnen på den?


Inga invaderande militära styrkor har någonsin kunnat besegra och styra Afghanistan under mer än en kort tid. Merparten av tiden, har invasionsstyrkor någorlunda kontrollerat Kabul, men inte mycket annat. All teknik inom modern krigföring och även mongolernas taktik, kunde inte besegra gerillan i de afghanska bergen.
Inte ens i Vietnam lärde sig USA att överlägsna vapen, modern teknologi, massiv propaganda inte kan vinna över en massa små gubbar i svarta pyjamaser.
USA måste sluta att vara världens polis. Sluta blanda sig i andra länders inre angelägenheter. Vi har inget moraliskt ansvar för att införa vår vilja på andra nationer, som inte har hotat oss med militära aktioner. Det finns inga nationer som hotar oss.

Vi måste dra tillbaka det amerikanska imperiet medan vi fortfarande kan. Vi måste sluta rösta på politiker som vill rädda världen genom att utöka vår militära närvaro runt om på jorden.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Exakt vad jag alltid har sagt
Jag har släkt i usa och skäms över usas agerande
Jag förstår att usas tilltag retar upp vissa folkslag
låt dom sköta sina egna angelägenheter och revertera till stenåldern
MVH aos

Knute sa...

Ska alla problem lösas? De oförutsetta konsekvenser som blir följden av en misslyckad ”can do”-mentalitet ser vi nu i Afghanistan.

"Felles for de tre ”mislykkede” eksemplene (romfolket eller sigøynernes situasjon, forekomsten av fattigdom, den kroniske konflikten i Midt-Østen) er at de i sin kjerne bærer menneskelige valg.

De rent menneskelige problemene ser jeg ingen løsning på, tvert imot skaper man etter min mening ofte betydelig mer skade enn gagn om man blander seg inn i utide, spesielt når det skjer utenfra, og 'fomler til' ytterligere en allerede vanskelig og konfliktfylt situasjon.

Det er intet som tyder på at vi følelsesmessig befinner oss på et høyere nivå i dag enn det antikkens mennesker gjorde."

http://www.document.no/2012/08/skal-alle-problemer-loses/

Knute sa...

Quran burning by Taliban sparks protests in Afghanistan

This comes as Taliban militants burnt a school in Want Waigal district two days back.

According to provincial education department chief Dr. Ghulam Hussain hundreds of books including religious books and 300 Qurans were burnt inside the school.

'I am shocked. This must go directly to the UN Security Council. And to the Pope. And to Margrethe Vestager.' Ole G.

http://www.khaama.com/quran-burning-by-taliban-sparks-protests-in-afghanistan-080/

Ledsen pakistanier sa...

Channel 4 News i London har gjort ett utomordentligt reportage där det visar att den pakistanska kultorganisationen Khatme Nabuwat sprider informationsblad om att alla muslimer ska bojkotta och hata ahmadiyya muslimer. Det uppmanar öppet att döda ahmadiyya anhängare är en god handling. Så länge Pakistan kommer styras av dessa sk muslimska präster kommer det aldrig att nå framgång. Till och med den första muslimska nobelpristagaren (1979), den bortgångne fysikern Dr Abdus Salam från Pakistan blev bojkottad av prästerskapet och regeringen i Pakistan pga att han var ahmadiyyamuslim.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.