21 augusti 2012

Man måste ha legitimation för att få rösta

Det borde vara så självklart att ingen ens skulle komma på tanken  att opponera sig emot det, men  ACLU (American Civil Liberties Union) gjorde rättssak av det i Pennsylvania. Man "hyrde" en sympatisk pensionär Vivette Applewhite, som vi förväntas tycka synd om, därför att hon inte kunde skaffa ny legitimation sedan hennes handväska stulits. Lagen om att man måste identifiera sig skulle därför göra det omöjligt för Ms. Applewhite att rösta.

Den 15 augusti bekräftade en domare i Pennsylvania,  den nya lag som kräver att en uppsjö av olika former av identifiering - inklusive ett körkort, leg. från en skola, polisbricka eller ett nytt  specifik ID-kort för politiska val, bland annat - kan användas  för att identifiera en väljare. 

Dagen efter skaffade sig Ms. Applewhite den legitimation som en uppsjö av advokater påstod var så omöjligt att få.  Hon åkte på egen hand helt enkelt buss till Pennsylvania Department of Transportation office och fick sitt ID-kort.
ACLUs advokater är nog inte glada över att det avslöjades.

Minns ni episoden från Seinfelt, när Kramer ska stämma ett café för att deras kaffe brände hans läpp? Hur upprörd advokaten är när det visar sig att Kramer smetade på salva (balm) och brännblåsan försvann.

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Så fräckt att man ska behöva visa leg när man röstar! Det betyder ju att min hund inte kan rösta i nästa val!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.