04 augusti 2012

Media har en helt annan vinkel förstås...

En kontrast som borde få det politiskt korrekta etablissemanget att vakna: I Stockholm visar Pride sina bara rumpor, medan homosexuella män samlas in för “behandling” i det islamiska Egypten.

Hetslagstiftningen är beroende av den politiska majoritetens moraluppfattning. I Sverige är den just nu på de homosexuellas sida, men när muslimerna blir fler kan det ändra sig. Muslimer kan hävda att det är hets mot folkgrupp att formulera sig kränkande om att de i sin tur formulerar sig kränkande om homosexuella.

Under London-OS protesterar toppless-aktivister mot islam och sharia. Och i Stockholm deltar anti-jihadrörelsen English Defence League (EDL) i Pridefestivalen! Homosexuella kan behöva försvaras mot homohatande islamister, så det är inte så konstigt egentligen.

Men media har förstås en helt annan vinkel, som vid den absurda rapporteringen i våras från Århus. Återstår att se om EDL denna gång slipper överfallas av ruskiga typer från våldsvänstern. Att de överfalls verbalt av ruskiga typer från mediavänstern är ett väntat men bedrövligt faktum. Kommunistjournalisterna på Sveriges skamfläck Aftonblodet har helt klart bytt ut sin Marx mot Muhammed.

Video från Stockholm: »Tolerans av intoleransen är självmord«26 Kommentarer:

Arvid sa...

Antijihadrörelsen är lika mycket mot homosexuella som de är mot muslimer.

Knute sa...

Motivera ditt påstående Arvid! Det är nämligen ologiskt. Fundera på varför den mördade homosexuelle holländske politikern Pim Fortuyn kritiserade massinvandringen.

Arvid sa...

Nu kan det ju vara så att Pim var homosexuell och mot islam men miffona i EDL hatar bara islam mer än homosexuella. Det är alltid så och kommer alltid att vara så. De har bara hittat ett forum som kan få dem att verka lite mer rumsrena än de egentligen är.

Starke Arvid sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Om man skulle kalla EDL för "homofila islamofober" är det ironi, det fattar du väl Starke Arvid?

Anonym sa...

Kul att vänsterblöjorna ropar krossa nazismen medans EDL hissar den israeliska flaggan...

Hmm ni ska kanske kolla runt er där ni står och se vilka som egentligen vill döda judar. Idiots.

Knute sa...

Till Anonym, en kort ordförklaring:

Sammanstötningar = politiskt motiverade attacker mot islamkritiker
Nazister = pro-judisk grupp som trakasseras av PFLP:s kommunistiska kamrater
Högerradikala, högerextremister = människor som demonstrerar mot sharia (islamisk lag)
Antifascister = revolutionära som använder fascistiskt våld
Ungdomar = unga muslimer, många av dem kalifatsupportrar

http://www.uriasposten.net/archives/35751

Knute sa...

Arvid, du har fortfarande inte motiverat ditt påstående, du skriver bara "det är alltid så och kommer alltid att vara så".

Fredrik Wirtanen sa...

Idag har vänsterns lakejer och den vämjeliga propagandamedian kastat av sig masken och visat sitt fula tryne. Därmed har de gjort sitt på den politiska scenen. Aftonhoran gjorde sitt absolut sämsta reportage någonsin och vågar inte visa dessa tal. Det är dags att vakna nu Svenska Folk!

Roland X sa...

Arvid, du kanske kan ge oss ett exempel där det framgår att EDL är homo-hatare? Kan du inte det så är du helt enkelt en lögnare.

Starke Arvid sa...

Knute, nej vad du försöker säga framgår inte alls speciellt klart. Jag har sett nioåringar utrycka sig, och stava, bättre.

Lite kul dock att du först raderar ett inlägg och sedan svarar på det. Det fria ordet tycks skrämma dig och du hemfaller till dina politiska motståndares metoder och censurerar i panik när folk säger saker du inte tycker om.

Jag måste väl ändå gratulera er i EDL för att ni kommit ut. Att ni passade på att göra det under Pride var ju fint. Hoppas du fick mycket kompisar.


Kram

Starke Arvid

Arvid sa...

http://www.dn.se/blogg/brittbloggen/2012/08/03/rosa-drommar-english-defence-league-och-pride/

EDL är ett gäng stolpskott som lika gärna kunde blivit nazister eller AFA-drägg. De vill slåss och hata. Om det inte skulle funnits muslimer så skulle de knackat bögar. Om du tror något annat så är du oerhört naiv.

Arvid sa...

Jag gör ju det men jag blir refuserad hela tiden. Sanningen gör ont. Ni vill göra EDL till frihetsrörelse när de egentligen är fotbollshuliganer.

Knute sa...

Starke Arvid, jag erkänner att jag stavade "Aftonbladet" fel.

the writing lunatic sa...

Kritiserar man någon på höger är man en vänster raddis, kritiserar man någon på vänstern är man ett kapitalistsvin.
Det finns visst inga gråzoner i eran värld av politik. Men om ni tittar noga efter behöver man delar av både vänster och höger för att få saker att fungera.
Reinfeldt kan inget göra utan att de röda till dels är eniga. Så att hacka på varandra kommer inte ta oss någon stans. Men folk i politiken idag är mer upptagna att bete sig som lipsillar i sandlådan snarare än att dra upp vårt land ur sanden och tillbaka till det vuxnas bord. Sverige är med stormsteg på väg att bli ett U-land och det är inte invandrares fel, det är folkets, folket och de som representerar dem.

Knute sa...

Arvid, du har inte blivit refuserad, så du är lite vårdslös med sanningen. Det är du inte ensam om. Svenska journalister ser som sin uppgift att förmedla en tillrättalagd bild av verkligheten.

Verkligheten i England kan vara ganska bister, så det är inte underligt att EDL uppstått. Den grundades som svar på att ett engelskt regemente som återvänt från Afghanistan trakasserades av islamister i Luton. Visst fanns det fotbollshuliganer med, än sen då? Dessa kommer ju från arbetarklassen som bor granne med de muslimska invandrarna, och som först drabbas av kulturberikningen.

Den svåra mångfalden: Säkerhetsvakt spottar på Afghanistan-veteran under Olympiaden: ‘Babykiller’

http://www.uriasposten.net/archives/39040

Anonym sa...

Starke Arvid
Vi som läser denna blogg är nog ganska glada för att Knute och Berit håller lite ordning - annars skulle den nog solkas ner ordentligt. Det är inte rädsla för det fria ordet. Men som en väns son (som nu är journalist) en gång sade om att tillåta alla typer av kommentarer. "Om du skall ha en bjudning hemma och några redan på förhand bestämt sig för att bajsa på mattan och kasta upp på soffan, så behöver man ju inte nödvändigtvis bjuda med dessa på festen. Du förstör ju också för alla andra" Förstår du min poäng ?
/SB

Starke Arvid sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

"Starke Arvid", det är onödigt att förolämpa andra kommentatorer. Om du är samme person som "Arvid" så jag får ta tillbaka det där om att du inte blivit refuserad.

Knute sa...

Offer för anti-fascistisk skådeprocess dömdes till 26 års fängelse för att ha försvarat sig mot ett gäng i Madrids metro.

Processen mot Josué Estébanez

http://reaktionaererefleksioner.wordpress.com/2012/08/05/processen-mod-josue-estebanez-introduktion/

Knute sa...

Känd terrorist rymde från Frankrike – greps i Sverige och sökte asyl – media mörkar allt

"Att Said Arif sökte sig till Sverige förvånar heller ingen som är bekant med ärendet. Här har han två barn med en svensk konvertit som kallas Um Anas. Hon heter egentligen Anna Sundberg och sitter i styrelsen för den så kallade MR-organisationen Charta 2008 där hon lobbar för en mjukare terroristlagstiftning."

http://gudmundson.blogspot.se/2012/08/forrymd-terrorist-gripen-i-sverige.html

http://www.swedenconfidential.info/2012/08/05/kand-terrorist-rymde-greps-i-sverige-och-sokte-asyl-media-morkar-allt/

Knute sa...

Nya terrorledaren bodde i Sverige – Troligen försörjd av dig

Det var i Göteborg som han förvandlades från moderat muslim till terrorledare inom islamistiska gruppen al-Shabaab – som ingår i al-Qaidas terrornätverk – och eftersökt av brittiska säkerhetstjänsten.

http://www.swedenconfidential.info/2012/08/05/nya-terrorledaren-bodde-i-sverige-troligen-forsorjd-av-dig/

Knute sa...

16-åring fick inte resa till Asien eller Mellanöstern för att begå jihad.

"Den 18 maj greps 16-åringen på ett tåg i Sverige efter ett interimistiskt beslut av vice ordföranden i en socialnämnd i Stockholm. Sedan dess sitter han inlåst på ett ungdomshem. Det är enligt socialkontoret första gången som Säpo initierat ett tvångsomhändertagande enligt LVU".

Hans svenska mamma kallar sig "martyrmodern Camilla" och hans pappa var vid sin död 2008 i Mosul andreman för al-Qaida i Irak.

http://gudmundson.blogspot.se/2012/08/mohamed-moummous-son-omhandertagen.html

Peter Harold sa...

I lördags valde jag att utnyttja min medborgerliga rättighet; jag var närvarande vid den s.k. Frihetsmarschen på Norra Bantorget.

Jag hade några frågor i förväg:
- Hur skulle dessa "högerextremister" yttra sig på sitt torgmöte?
- Hur skulle dessa bemötas av eventuella motdemonstranter?
- Hur skulle polisen komma att agera i händelse av en konflikt mellan marschdeltagarna och motdemonstranterna?
- Hur kommer medierna att rapportera om evenemanget och om eventuella händelser?

Jag anlände till torget exakt kl. 14.00 från Vasagatan. Jag möttes av avspärrningar men påkallade en polismans uppmärksamhet och frågade ifall jag kunde passera, och släpptes in. Runt avspärrningarna stod motdemonstranterna i hundratal och ropade och blåste i vuvuzelor.

Eftersom jag ville ha överblick mot "bägge sidor" ställde jag mig en bit ifrån manifestationen. Själva mötet dröjde och under tiden positionerade polisen sina piketbussar så att jag var mer eller mindre instängd i mötesområdet. Givetvis var detta en ren säkerhetsåtgärd från polisens sida, för nu började motdemonstranterna bli aggressiva. Plötsligt hördes en skarp smäll. Jag hade sett spekulationer om att man skulle placera ut en bomb i området, men det visade sig vara någon motdemonstrant som kastade knallskott. Strax följde fler smällar, och ett av skotten hamnade mindre än 15 meter framför mig. Den beridna polisen gjorde här en insats för att flytta på motdemonstranterna, vilket de lyckades med. I vart fall sprang en del runt kvarteret och grupperade sig intill manifestationen på andra sidan. Stundtals kändes det som att jag befann mig på ett slagfält (se min egen blogg).

Jag fick via sociala medier veta att den allmänna bilden var att det brutit ut oroligheter i centrala Stockholm p.g.a. att EDL var närvarande. Den som inte var på plats hade nog svårt att veta vad som var orsak och verkan i det här fallet. Jag fick veta att Aftonbladet-TV sände "live" även om jag aldrig såg till dem där det rådde en kravalliknande situation. Rapportören ägnade visst en hel del tid åt att läsa upp talarnas brottsregister och berätta vilka som var mest beundrade av den norske massmördaren Anders Behring Breivik.

Jag noterade att några av motdemonstranterna fick polisens tillåtelse att passera avspärrningen för att vifta med skyltar och ropa "Bort med nazisterna". Och trettio meter åt andra hållet stod det en man uppe på EDL:s talarstol med ett påtagligt judiskt utseende... om mitt polisiära twitterspråk ursäktas.

De i min bekantskapskrets som vill att jag skall berätta vad jag gjorde på Norra Bantorget i lördags är djupt förvirrade. EDL. Brittiska hulliganer. Nazister. Rasister. Nej, det var inte lätt att förklara för dem att under den timma jag var där var det endast de som stod utanför avspärrningarna som gjorde sitt yttersta för att begränsa demokratin i Stockholm en vacker sommardag.

Knute sa...

Tack för en klarsynt ögonvittnesskildring!

Knute sa...

Den våldsberedskap och fradgande vildhet som svartfärgade, överpiercade, månstövelbärande, skinnjackeklädda svenska ungdomar kan uppvisa:

"Det var da også noget af et sted at indlede turneen. Den ære har svenskerne da næsten ikke fortjent, dette folkefærd der må gå for at være det usleste og mest kujonagtige på vor jord.

Utroligt, at folk fra EDL faktisk slap med livet i behold. Man bliver måske overrasket, det gjorde man under Göteborg topmødet i 2001, over den voldsparathed og frådende vildskab som sortfarvede, overpiercede, månestøvlebærende, læderjakkeklædte svenske unge i alderen 15-30 kan udvise, men husk på at det ekstreme venstre i Sverige er 10 gange større end det i DK og de har stor sympati langt ind i redaktionslokalerne på aviser og tv-stationer og langt op i centraladministrationen.

Ja, nogle af vandalerne fra Göteborg 2001 sidder i dag i fine stillinger, tager sig borgerlige ude og tjener kassen mens de lever på fine adresser i Stockholm."

http://www.uriasposten.net/archives/39260#comment-1243533

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.