12 augusti 2012

Romney/Ryan

Romney har offentliggjort sitt val. Det blev Paul Ryan.

Politiskt kanske Condi Rice eller Marco Rubio skulle ge fler elektorsröster, men övertygelse, engagemang och vältalighet är minst lika viktigt som att vädja till väljarnas regionala känslor, ras eller etnicitet. Jag ser med intresse fram emot Ryan del i kampanjen.

Paul Ryan är smart och har varit med länge nog för att känna till Kongressens spelregler.
Jag har ett problem med Ryan och även mer så med Romney. Ingen av dem går in för att egentligen minska regeringsinflytandet.
Ryan vill att det system vi har ska kosta mindre och reformera det bara så att ett mindre antal människor håller i trådarna. Som VP, kommer han inte att ha så särskilt mycket inflytande och inte heller användning för sin expertis eller någon lagstiftande kompetens. Allt han kan åstadkomma är att uttrycka några åsikter här och där vid olika möten, så att det ser ut som presidenten vill förbättra något.
VPs huvudsakliga jobb är att närvara vid begravningar av utländska potentater.

Vad Ryan bidrar med är trygghet för GOP: s konservativa bas. Han har varit den drivande kraften vad gäller budget-och skattefrågor sedan Obama tillträdde. Han har korsat svärd med Obama vid mer än ett tillfälle. Han företräder en väl uttryckt ekonomisk konservatism - ett uppriktigt engagemang för ansvarsfull budgetering och insyn. Konservativa är benägna att ta det som en gest att Romney accepterar dessa ideal.

Om det finns en konflikt mellan de visioner som vi ser framför oss, så är det inte så mycket socialdemokrati kontra konstutionalism - det är mer Obamunistiskt envälde kontra Ryans ekonomiska ansvar. Det är ett tydligt val, men även om landet väljer Romney-Ryan i november och fyller båda kamrarna i kongressen med lagstiftare som håller med dem, kommer det att finnas mycket mer att göra.
För att återställa Republiken måste man börja med att koncentrera sig på offentliga detaljer, men man kan inte sluta där. Vi kommer att behöva ytterligare, mycket mer krävande visioner och visionärer redo att kämpa mot opposition - och var vi ska få sådana män ifrån, kan jag inte säga.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.