12 september 2012

Den medmänsklighet och empati som finns i ett samhälle

... kan beskrivas som dess sammanhållningskraft. Det inte mycket bevänt med den kraften längre. Samhällets sammanhållning är hotad.

Stockholm: I stället för att hjälpa en man som låg medvetslös på tunnelbanespåret i Sandsborg valde en förbipasserande att råna honom på mobil, plånbok och guldkedja och gå därifrån. Efter några minuter kom tåget och körde över den medvetslöse mannen som skadades svårt, men överlevde. Hela händelsen fångades av övervakningskameror på tunnelbanestationens perrong.

Det är förmodligen inte ekonomisk nöd som skapar sådan kriminalitet. Knappast "högerns klassamhälle", nej det är någon som blivit dåligt uppfostrad därhemma och fått med sig fel värderingar, en rövarmoral utan samvete.

Antingen det nu beror på kulturellt betingad psykopati i form av rasistisk eller religiös extremism typ "hat mot fulla svenskar", eller om det är medfött eller något annat, är det helt klart att gärningsmannen såg offret som en knappt mänsklig varelse.

18 Kommentarer:

Stefan sa...

Dom kriminella i sverige, är ofta psykopater, dvs har inga känslor alls, obehagligt tycker jag.

Anonym sa...

Välkommen till det nya Sverige.
//Arne

Anonym sa...

Detta beteende sprids från den politiska toppen och neråt och är förmodligen ett resultat av socialistisk omoral och normlöshet genom flera generationer.

Anonym sa...

http://www.washingtontimes.com/blog/watercooler/2012/sep/13/picket-report-murdered-us-ambassador-libya-reporte/

jajamens BLOGG sa...

Ingen muddrar folk som ligger på spåret pga "religiös extremism". Var fick du det ifrån?! Jag håller med Stefan och Anonym (13 sept).

Kan lägga till att detta avskum har säkert varit inne för något brott tidigare men släppts för att "återanpassas till samhället", vilket är socialisters och liberalers högsta dröm. Han blir inte långvarig i fängelse när han blir haffat nu heller. Synen på brott och straff i det moderna samhället är barnsligt naivt.

För övrig kan man säga att suparkulturen i det här landet är en skam för oss alla. Detta är en konsekvens av den. Det finns nämligen inga garantier för att någon alls upptäcker ett avsvimmat fyllo på spåret. En annan syn på sprit och droger hade varit det bästa, i det här fallet som åtskilliga andra.

Pettersson sa...

Här finns en bild på gärningsmannen och som Leif GW sa, "det är tyvärr så där de brukar se ut"

http://petterssons.bloggsida.se/brottslighet-2/tunnelbanesvinet

Märkligt nog valde SVT att pixla bilden trots att de rapporterade att polisen ville ha hjälp!

Anonym sa...

Hur kan jajamens BLOGG veta att ingen muddrar folk pga "religiös extremism"? Vet han inte att historien är full av illdåd mot människor som förövarna föraktar?

Anonym sa...

Jajjamens borde läsa på hur muslimernas heliga bok beskriver oss otrogna. De är uppmanande i denna att skära av fot och hand på oss och lämna oss i öknen i vår skam. Om inte detta är att jämföra med vad som hände Johnny på spåret så vet inte jag.

Om inte detta svin tillhör islam så blir jag väldigt förvånad men mina fördomar blir oftast bekräftade tyvärr. // Naivtive

Anonym sa...

Ondska har funnits i alla tider, och hos alla folk, men jag måste ändå tillägga att jag inte direkt är förvånad över att gärningsmannen ser ut att vara sprungen ur någon utom-europeisk mylla. Iofs kan han vara spanjor, italienare eller nåt annat, men...nej, vi tror inte det, eller hur?

Ulf Claesson, Göteborg

Knute sa...

Landet med världens bästa utgångsläge efter andra världskriget har ramlat ner från sin piedestal. Det regemente de 349 självgoda i riksdagen har fört genom åren liknar misshushållning. När Sverige upphörde att vara ett utpräglat industrisamhälle och de okvalificerade jobben försvann, tillät man paradoxalt nog invandringen att öka. Bara på tio år har Sverige tagit emot närmare en miljon invandrare, och de flesta har hamnat i arbetslöshet och bidragsberoende.

Med arbete följer gemenskap. Invandring till arbetslöshet skapar segregation. Vägen till integration är extremt lång. För vissa grupper kan det ta tusen år. Ett tvärstopp för invandringen skulle möjligen ge Sverige andrum. Men förmodligen är det för sent. Sveriges framgångssaga har blivit sagan om Absurdistan.

Knute sa...

Här har övervakningskameran på en järnvägsstation filmat två hederskulturella pyromaner på flykt efter att de satt eld på en lägenhet, en kvinna dog, en blev illa skadad.

http://jyllands-posten.dk/indland/krimi/article4841623.ece

anna sa...

Invandraren som hjälpte mannen i Kortedala då? Den ende som hjälpte till!!!

Knute sa...

Aftonbladet tycker synd om t-banerånaren Nadar Khiari, 28 år, från Tunisien.

http://avpixlat.info/2012/09/18/aftonbladet-tycker-synd-om-t-baneranaren/

Knute sa...

Ungdomar dricker mindre sprit än någonsin. Kanske säkrast så, nu när Fredens Religion™ kommit hit, alkohol är ju inte halal.
Och om man super sig redlös så finns ju också risken att man trillar ner på ett tunnelbanespår och blir rånad av en anhängare av Fredens Religion™, i detta fall en illegal invandrare från Tunisien.

Knute sa...

Kulturberikaren i Stockholms tunnelbana misstänks för att ha dödat en person i Frankrike.

En tv-tittare i Frankrike kände igen honom från den svenska övervakningsfilmen från tunnelbanan. Han kommer att begäras utlämnad efter avtjänat straff i Sverige.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/t-banetjuv-kan-ha-dodat-i-paris_7932096.svd

http://hodja.wordpress.com/2013/02/21/kulturberiger-mistenkes-for-drap-i-frankrike/

Knute sa...

Utvisade kriminella strömmar tillbaka till Norge

497 udviste kriminelle er blevet pågrebet de seneste to år efter at have trodset et forbud mod at rejse ind i Norge igen.

Kan I se det for Jer, dommeren der med alvorstung mine, efter store overvejelser om denne dybt alvorlige sag, udtaler ordene "udvist for bestandig." Plus anklager, forsvarer, politi og socialrådgivere. Og den dømte, der bare griner i skæget. Ole G.

http://jyllands-posten.dk/international/europa/article5215827.ece

Erik sa...

Helt sjukt, det borde införas tunga stenhårda arbetsläger åt såna som spårvägsrånaren. STOPPA DENNA JÄVLA KOLONISERING NU!

Knute sa...

Europadomstolen (domstolen för de mänskliga rättigheterna) hindrar utvisning av kriminella utlänningar:

Det betyder, at også hårdkogte kriminelle kan have held til at blive i landet, hvis de f.eks. har børn og kone her i landet og begrænsede relationer til hjemlandet. Flere lande – med Storbritannien i spidsen – har beklaget sig over EMDs praksis på dette område, hvor voldtægtsforbrydere, voldsmænd, røvere og narkoforbrydere kan få lov til at trække familie eller privatlivskortet og forblive i de lande, hvis lovgivning de har forbrudt sig mod.

Ny domstolspraksis øger muligheden for at sætte kriminelle udlændinge på porten:

http://mchangama.blogs.berlingske.dk/2012/11/28/ny-domstolspraksis-oger-muligheden-for-at-saette-kriminelle-udlaendinge-pa-porten/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.