21 september 2012

Den Obama du inte känner


Hur mycket av hans historia kan backas upp med fakta?
Washington Examiner har under flera månader undersökt Obamas bakgrund och den image han vill att vi ska köpa och presenterar en lång och utförlig redogörelse.Obama kallar sin uppväxttid svår, men i själva verket var han mycket priviligierad.
Michelle försöker få dem att framstå som 'folkliga' och att de växte upp utan särskilt mycket prylar och hon illustrerar detta genom att berätta hur Barack körde omkring i en rostig bil och att deras familjer inte hade mycket pengar men i stället slösade de med kärlek

Examiner håller med om att uppväxten kanske var tuff, med tanke på  skilsmässor och omställningar, men rent ekonomiskt hade de inga problem.

Området i Indonesien där Obama levde tillsammans med sin mamma och styvfar var det mest exklusiva i Djakarta. Han skickades senare till sina morföräldrar i Hawaii där mormor var vice VD för en bank och senare gick han på Universitetet i Columbia och Harvard som anses bland de allra 'finaste'.

Obama  undervisade och arbetade med ungdomar från fattiga områden, medan han själv bodde i höginkomsttagarnas kvarter. Time Magazine försökte få oss att tro att han var en "rock star professor, och att de kurser han undervisade i var mycket populära, men en utvärdering från den tiden visar att  bara var en tredjedel av eleverna rekommenderade hans klasser.  Under de sista 5-6 åren rankades han bland de minst populära av alla professorer. Han kom till klassrummen, gav sin lektion och försvann sedan och skrev aldrig några artiklar i facktidskrifter vilket var kutym bland andra som undervisade i juridik.

Examiner påstår att det är stor skillnad mellan Obamas eget minne om de arbeten han utförde under den tiden och vad man verkligen kan hitta i skrifter och dokument.

I "Dreams from my father" skriver han att han arbetade mest med församlingar och kommunala grupper, män och kvinnor som byggde vårdkliniker, livsmedelsaffärer  och hem i fattiga områden. Men Examiner har domstolsdokument som visar att han försvarade hyresvärdar (sk.slumlords)  som skodde sig på sina fattiga hyresgäster och hyrde ut undermåliga bostäder utan vatten och uppvärmning mitt i vintern. Hans klient, en politiskt inflytelserik pastor,  kom undan med bara 50 dollar i böter fast han tvingade alla 15 hyresgästerna ut på gatan.

 Journalisten Robert Fitch skrev att Obamas koalition i Chicago består av svarta som kommit upp sig genom att trampa på de fattiga svarta.

 Man pekar speciellt på Valeri Jarrett som tjänade massor med pengar för egen del i en firma som specialiserade sig på att förmedla federala lån till fattiga.  I sin första valkampanj försökte Obama framstå som en reformator, men han vägrade att utmana Chicagos korrumperade politiska maskineri. Borgmästare Daley var den som var mest känd för att köpa supporters genom att ge dem fördelaktiga politiska positioner.
Valeri Jarrett som nu är Obamas närmaste rådgivare samt David Axelrod och Rahm Emanuel tränades alla av Daley.

Mottot var:"Vi ska straffa våra fiender och belöna de som stöder oss i allt som är viktigt för oss."

2 Kommentarer:

gäster sa...

Efter mordet på den amerikanske ambassadören i Libyen var Obama helt tyst, bortsett från att han bad om ursäkt för den "skandalösa" amerikanska videofilmen om Muhammed. Romney påpekade att Obama fjäskar för terroristerna. Genast fick medierna sina marschorder från Obamas "sanningsministerium": Problemet är inte al-Qaida. Det är Romney!

Anonym sa...

Tänk att Ingen vågar forska i och efter Obamas akademiska handlingar från Occidental, Columbia eller Harvard?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.