04 september 2012

Den Tomma Stolens Vecka


Clint Eastwoods  tal under  Republican Convention  har vunnit sådant gehör att den tredje till och med den 6 september är nu "Den Tomma Stolens vecka"

Den tomma stolen har vuxit till att symbolisera inte bara Eastwoods komedi, men också  Obamas roll och frånvaro som en verklig president.   Frågor kring hans bristande effektivitet vad gäller jobb, tillväxt, statsskuld, hälsovård, invandring och internationella problem. Var har Obama varit? Varför tar han så lätt på sitt arbete,  med bara ett möte per dag på verkställande nivå?  Varför har Obama varit helt besatt med att samla in kampanjpengar under ett helt år? Varför har han tillbringat så mycket tid med semestrar och golfrundor?

Allt detta har gett upphov till en nationell dag och en vecka av aktivism i Amerika. Från och med den måndag 3 september, uppmanas alla amerikaner  att placera en tom stol eller två (Obama / Biden) på gräsmattan. Låt den stå kvar där till den sista kvällen av Democratic National Convention när Obama avslutar med ett tal ( torsdag 6 september.) Det är en nationell protest för att uppmärksamma Barack Obamas brist på effektivitet som vår nuvarande president.

6 Kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Eastwood får beröm av den berömde standup-komikern Jackie Mason:

"I thought it was absolutely brilliant and all these commentators that are fiddling with it sound like idiots to me. They are trying to intellectualize it, interpreting it because it was too much comedy, it was inappropriate, it was insulting, it was bad taste. And these people are absolutely nuts."

http://www.wnd.com/2012/09/jackie-mason-cheers-eastwoods-frazzled-schtick/

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/09/topkomiker-roser-eastwoods-stand-up.html

Anonym sa...

Vad sa Eastwood?
Jag har endast sett en uppgift i en tidning att han höll ett bisarrt tal. Men jag har inte sett någon sammanfattning om vad han sa.
Tyvärr kan jag inte gå rätt på eftersom min engelska är obefintlig.
Rune

Anonym sa...

Clint Eastwoods tal var väldigt bra och jag njöt även om det ibland var svårt att förstå såsom varande icke engelskspråkig så jag lyssnade flera gånger. Igår meddelade våra politiker att 8!! miljoner skall gå till ungdomar som är arbetslösa medan man utan vidare skickar 200 miljoner till "utsatta" områden i Sverige. Förstår ni, man undrar hur det är ställt, skall svenskarna dö ut eller...

Berit sa...

Rune,
Eastwood drog fram allt det jag radade upp i fet stil och blandade in komedi i det hela. Det var "de bra, det dåliga och det fula" i Amerikas politik och han talade stundtals till en osynlig Obama.
"Det är en nationell skam ", sade Eastwood " Det kan vara dags för någon annan att lösa problemen. "
Det som väckte mest skratt var när Eastwood frågade stolen: "Vad vill du att jag ska säga till Romney?" och sedan själv svarade: "Jag kan inte säga att han ska göra det med sig själv (han syftade på F-ordet) ...du är lika förfärlig som Biden...Naturligtvis vet vi alla att Biden står för intelligensen i Democratic Party ... Typ , ett leende med en kropp bakom ... "

Talet spred sig som en löpeld på Twitter och redan efter en timme hade man 20,000 följare.

Anonym sa...

Och nu har de svenska vänsterjournalisterna utnämnt den slätstrukna Ms Obama till nationens moder (för hennes slätstrukna och sockervaddiga tal om maken!).

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.