07 september 2012

Ett hudfärgs-orienterat parti

Titeln är hämtad från ett inlägg om de danska socialdemokraterna, men kunde lika väl syfta på Democrats i Amerika. Socialdemokraterna ska leta efter en ny kandidat med slagkraft – och annan etnisk bakgrund än dansk.

. . Pernille Bendixen skriver:

"Man skulle tro at et parti havde kandidater med partiets holdning, men Socialdemokratiet går åbenbart mere op i hudfarve, end i politik.
Tænk hvis et højreorienteret parti ledte efter kandidater med ren etnisk dansk baggrund?"
Osökt kommer jag att tänka på när Michelle Obama var stolt för första gången i sitt liv. Vid förra presidentvalskampanjen sa hon vid ett valmöte: "För första gången i mitt vuxna liv är jag riktigt stolt över mitt land." Tydligen går hon upp så mycket i sin hudfärg att hon har svårt att identifiera sig med det land vars "first lady" hon är.

Fru Obama är olämplig för uppgiften. Inte mycket kvar av Martin Luther Kings vision om ett samhälle av "färgblinda". Nej särbehandling efter religion, hudfärg, etniskt ursprung är vad som gäller. Ett samhälle som glider isär och under tiden försvinner medmänsklighet och empati.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Tack Knute, äntligen någon klarsynt som får komma till orda.
Försöker Du skriva den kommentarer i en "riksblaska" blir du portad för all framtid,
som rasist!!

Knute sa...

Ja men det är väl kvotering efter hudfärg som är rasistiskt! Men du har säkert rätt i att riksblaskorna inte publicerar sådana åsikter. Där är det orwellskt nyspråk som gäller, inte sunt förnuft.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.