26 september 2012

Helles blå øjne

Statsminister Helle Thorning-Schmidt: "Min man är inte homosexuell." Rättare sagt, inför de danska skattemyndigheterna är han det. Om det nu skulle vara så att han lever i ett fast förhållande någon annanstans i världen behöver han ju inte betala skatt. Tydligen var det hans revisor som kom på idén. Men inför journalisterna och väljarna lever han ett bra familjeliv i Danmark.

Polemiken: "Alltså en dubbel Orwell med skruv. Allt annat inklusive den löjliga kommissionen är bara spinn för att flytta uppmärksamheten och hjälpa de röda.
Thorning står och ljuger oss rätt i ansiktet, men om sättet man avslöjar det på är viktigare än ATT hon gör det, har det demokratiska samtalet ju reducerats till ett snicksnack om skönhet. Om det cementeras att det är OK att prata osant bara man gör det med plirande ögon och fint läppstift, medan det omvänt är illegitimt att bli arg eller grov i sin reaktion på fräckheten, har vi infört Lögnens Imperium, där prat är allt och verklighet ingenting."

Skatteaffären är inte precis populär bland de danska sossarna, eftersom de liksom de svenska gillar när folk betalar höga skatter. Man kan säga att deras ledare har fått sin Tobleronestämpel (syftar på att Mona Sahlin använde statens kontokort för att köpa choklad av märket Toblerone för 50.000 kr). Omnial skriver:

"Alla och envar vet vid det här laget att Helle Thorning-Schmidt ljuger nästan varje gång hon öppnar munnen, men jag måste reagera när det blir för tjockt, och det gjorde det igen förra fredagen vid socialdemokratiska partikongressen, då statsministern talade om sin mor, hennes ekonomi och på det hela taget, måste man förstå, de eländiga förhållanden familjen levde under i Ishøj.

För det första växte Thorning-Schmidt inte upp i en vanlig familj. Tvärtom tillhörde hennes familj förmodligen de allra rikaste i den danska befolkningen. I varje fall var det nog bara ett fåtal barn som tillbringade sin tidiga barndom i ett nybyggt 250 kvadratmeter stort arkitektritat hus med tre badrum, bastu och havsutsikt, och vars föräldrar var direktör för Illum (fadern) och kontorschef. Ishøj hade då inte mycket gemensamt med den förort den är idag. Således fanns det inga subventionerade sociala bostadsområden, liksom det bara bodde några få invandrare bland de ca. 5000 invånarna.

För det andra är det inte sant att Helle Thorning-Schmidts mor efter separationen från sin man var ensam försörjare för då 10-åriga Helle och hennes bror. Mannen stödde nämligen ekonomiskt sin hustru och sina barn - som hade flyttat till en närliggande lägenhet på 100 m² med swimmingpool i källaren. Det berättade Thorning-Schmidts mor: "Men vi har alltid haft tillräckligt med pengar. Vi fick också bidrag från min man."

6 Kommentarer:

Peter sa...

På tal om Danmark så är det skrämmande att Enhedslisten fick nästan 10 procent i den senaste väljarundersökningen. Ett parti som, såvitt jag vet, nästan får vårt Vänsterparti att framstå som fridfulla kapitalister i jämförelse.

Knute sa...

Danska regeringens stödparti Enhedslisten på TV: “… kritikken af kapitalismen forsvinder ikke før kapitalismen er afskaffet.”

http://www.uriasposten.net/archives/41041

Knute sa...

Monokultur gör en intressant jämförelse av hur Thorning-Schmidt och Obama bygger upp och vårdar en image omkring sina personer:

"At Thorning og Obama lyver om deres politik er almindeligt politikergebet, som vi ikke lægger dem til last, men måske mere end andre politikere lever de på løgn. De løgne de lever på, fortæller noget essentielt om venstrefløjens drømme og forståelse af virkeligheden. En diffus drøm om en særlig autencitet, der i sig selv fortæller om forandring og håb. Og det er autencitet der for venstrefløjen giver giver en hvilken som helst forandring og et hvilket som helst håb legitimitet."

http://monokultur.dk/?p=9353

Steve sa...

Efter Tages död kom Aina upp på regeringskansliet för att återlämna statsverkets pennor, som statsministern inte längre behövde. Det är den gamla hederliga socialdemokratin…
Åsa Lindgren, Juholts särbo, dömdes däremot för bedrägeri mot arbetsgivaren. Vid elva tillfällen. Hon hade lämnat oriktiga uppgifter i en automatisk informationshandling, och hon hade upprättat oriktiga handlingar om förlorat bagage. Medvetet och avsiktligt. 46.000 kr totalt.
Juholt är född sep 1962, alltså 50 år.
Är man 23 år kan man nog bli vilt förälskad i en ”olämplig” kvinna. Men är man kring de 50…. Inser man inte att hederlighet är grunden för en partiledare, är man inte lämplig där.
Proletären skrev okt 2011 om Juholts hyresaffärer…
Och SvD 1 sep om Danmarks sosse-lederskas familjeaffärer.

Knute sa...

Intet bevendt med statsministerens åbningstale

Der var ikke 0,9% vækst sidste år i Danmark, 0,8% vækst i 2012, og der bliver ikke 1,9% vækst næste år, som Thorning-Smidt hævdede, og som også tv-indoktrineringen kørte sammen med åbningstalen med hoppende, farvede klodser, så løgnen kunne forventes bedre at trænge ind og hænge fast.

Det gik/går nedad med aftagende produktion, ikke opad: 2011: -1,9%, 2012: -1,9% og 2013: ca. -2,0%

http://danmark.wordpress.com/2012/10/03/intet-bevendt-med-abningstale-og-de-hidtidige-kommentarer-hertil/

Knute sa...

Skattechefens hemmelige operation

http://denkorteavis.dk/2012/skattechefens-storhedsvanvid/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.