01 september 2012

Hur blev vi så hjälplösa?

Ett nytt uttryck som florerar är "osäker livsmedelsförsörjning". Det används när det gäller kvalificering för matkuponger och annan statlig hjälp.
Om någon i en familj oroat sig under veckan eller månaden som gått, och varit osäker på om man haft tillräckligt med mat i huset, eller om "normala matvanor hotats", är man berättigad till hjälp.

En intervjuad kvinna beklagade sig över att det varit tillfällen i livet när hon serverat  frukostflingor till middag.
För samma pris som ett paket flingor skulle man kunna servera potatissoppa till hela familjen, eller potatisgratäng, eller ris och bönor eller pasta med hemgjord köttfärssås. Färdiga flingor är nog bland det sämsta, minst näringsriktiga,  man kan tänka sig.

Osäker livsmedelsförsörjning är vad hunger kallas av livsmedelsdepartementet samtidigt som hälsovårdsmyndigheten  oroar sig över hur otroligt feta människor har blivit.

År 2011 gick 72 miljarder dollar till  "näringskedjan", inte för "hunger" men för "osäker livsmedelsförsörjning", men framför allt till löner och administrativa kostnader.  Bara min lilla undersökning hittade över 25  olika federala program som alla har mängder av anställda distributörer och pappers-skyfflare.

Det är så många vars jobb är beroende av att de fattiga har en "tryggad tillgång till mat", att nya fattiga ständigt måste rekryteras. Man sänker kraven och tom annonserar i media efter nya kunder. 
Förutom de anställda "distributörerna" är det framför allt tre  branscher som gynnas. 1) större livsmedelstillverkare som Coca-Cola, Kraft, och Mars, 2) ledande livsmedelsbutiker som Walmart och Kroger, och 3) stora banker, som JP Morgan Chase, som har avtal med stater för att hjälpa till med  administration.

5 Kommentarer:

Peter sa...

En bekant till mig i USA är manager i en affär i en medelstor stad mitt i landet. Hon berättar att det är väldigt vanligt att folk, framför allt med mexikanskt ursprung, betalar godis och annat onyttigt med food stamps.

Berit sa...

Reglerna säger att man inte kan köpa alkohol och cigaretter men i stort sett allt som finns i en livsmedelsbutik verkar annars vara OK.
Jag har sett hur folk handlar med matkuponger för att sedan lämna tillbaka varorna och få kontanter som de kan använda som de önskar.

Anonym sa...

Är möjligen "Food stamps" den nya socialistiska valutan "demokraterna" kommer att använda för att köpa röster till den 6 Nov?

Berit sa...

Oh,ja! Avsikten är att göra oss så beroende som möjligt av regeringen. Antingen genom food stamps, hyresbidrag, subventioner.... och samtidigt öka det antal som är direkt anställda inom byråkratin för att distribuera "gåvorna"

Berit sa...

Här lite mera om EBT-korten som matkuponger kallas numera

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.