18 september 2012

Nu sjunger det på sista versen

Egypten motstod det mesta fram till år 642, då muhammedanerna invaderade och anställde folkmord och tvingade på landet ett nytt språk, arabiska. Nu är de sista av de gamla egyptiernas ättlingar på väg att drivas ut. Den nye diktatorn Morsi vill ha ett 100% islamiskt Egypten. En satirisk Muhammedfilm har gett honom ytterligare en förevändning att förfölja kopterna.

"Vi har korset och det skyddar oss mot djävulen," sa ett vittne till massakern på kristna i Kairo den blodiga söndagen 9 oktober 2011.

Ja, hur ska man förhålla sig till övervåldet? Vända den andra kinden till? Går det att använda andliga argument mot en så politisk religion som islam? När 20.000 muslimer under ledning av en imam attackerade en kyrka i Kairo, ropade de instängda kristna i kör "Herre, förbarma dig". Mobben utanför ropade i sin tur "Allahu Akhbar, vi offrar vårt blod och våra själar, vi offrar oss för dig, islam".

Blir det giljotiner härnäst? Halshuggning är på uppgång över hela världen. Kristna och konvertiter till kristendomen är i farozonen. Tyvärr har media övertagit den officiella egyptiska historieskrivningen om demokratisering och "arabisk vår", och precis som i fallet med palestiniernas krav på en egen stat, och störtandet av Gaddafi i Libyen, Mubarak i Egypten, och upproret mot Assad i Syrien, talar man tyst om att det i själva verket handlar om islamisering.

Alla religioner förkunnar inte antivåld, medmänsklighet och respekt för varje människas lika värde. Det är bara att läsa Koranen i sin helhet eller den officiella biografin om Muhammad, för att inse att islam är en ideologi som inspirerar, förkunnar och ger order om hat, våld och död.

I Libyen hann islamisterna med att våldta den amerikanske ambassadören, innan de dödade honom (läs kommentar nedan). Anfallet i Benghazi den 11 september var planerat, och inte alls resultatet av någon spontan muslimsk vrede över en Muhammedvideo.

8 Kommentarer:

Berit sa...

En serbiska diplomat, och vän till den mördade
Christopher Stevens, säger att Stevens var gay och att State Department medvetet skickade honom som ambassadör till Libyen.
Hillary Clinton har använt amerikanska skattebetalares pengar för att finansiera
homosexuella Pride-jippon i utlandet. Hennes handlingar har lett till bakslag mot USA i Italien, Ryssland, Pakistan och andra nationer. Förra året gjorde Barack Obama det till officiell amerikansk politik att stödja homosexuella gruppers rättigheter utomlands, finansierad med amerikanska skatte-dollar.
Frågan är om Hillary Clinton visste att han var gay och om hon medvetet skickade honom till en miljö där hans närvaro skulle anses vara en provokation? Hillary Clintons meritlista i Nordafrika är sorglig.
Det amerikanska utrikesdepartementet har framgångsrikt vänt upp och ned på Libyen och Egypten och placerat militanta islam att styra i dessa nationer.

Anonym sa...

Knute
Du skriver: "Ja, hur ska man förhålla sig till övervåldet? Vända den andra kinden till?"
Här tror jag råder stor förvirring bland många kristna. Vad Jesus avsåg med sina ord var en situation, då någon i plötsligt vredesmod slår till en annan människa. Då skall man inte slå tillbaka eftersom detta bara kommer att trappa upp fientligheterna, utan vända den andra kinden till och på så sätt få den andra personen att lugna ner sig och skämmas för sitt övervåld. Skamkänslan är viktig.
Det förhåller sig helt annorlunda om någon försöker döda en annan människa eller bara misshandla grovt. Då måste man försvara sig, antingen med knytnävarna eller med vapen - om så skulle behövas. Gud kräver inte (och vill inte) att goda människor skall vara försvarslösa mot ondskan. Andliga medel är naturligtvis bra men räcker inte alltid och är kanske ibland inte heller lämpliga.
Det som vi nu ser utspelas framför våra ögon - det islamistiska övervåldet mot judar, kristna och ateister - har Bibeln talat om (och VARNAT FÖR) i flera tusen år. Varför det ? Därför att vi skall vakna (!) och se till att skydda oss (!), med vapen i hand om så vore nödvändigt. Bibeln skulle naturligtvis inte ha varnat för Satan (=Allah) om Gud inte velat att vi skulle ta detta på allvar. Det "odjur" som Johannes såg i sin Uppenbarelse för vår tid är nämligen Islam, på vars Jihad-krigares pannband det står skrivet: "In the name of Allah" och så två kortslagda svärd som uppmanar till halshuggning av "de otrogna".
Tyvärr har Svenska Kyrkan och mängder av frikyrkliga människor (inklusive KD) inte förstått dessa Bibelns ord utan inbjuder Satans (=Allahs) anhängare till samtal mellan "likar" eftersom man "tror på samma Gud" (sic!!!).
Så, du har helt rätt, Knute, när då propagerar för aktivt motstånd mot de muslimska förtryckarna och hela tiden påtalar den avgrundsdjupa skillnaden mellan Jahve (=Gud) och Allah.
/SB

Anonym sa...

Det finns en kristen blogg som heter ALETHEIA - gå in på den och skriv om muslimer.
På grekiska heter sanning “aletheia”. Ordet kommer av verbet “lethein”, som betyder “dölja” och är det nekande prefixet a-, d.v.s. något som inte längre är dolt utan plötsligt uppenbarats.

Vad är en tankesmedja?

En tankesmedja (engelska think tank) är vanligtvis beteckningen på en mer eller mindre lös sammanslutning av skribenter och intellektuella som har som syfte att påverka den politiska opinionen. Vanligtvis är tankesmedjorna knutna till ett politiskt parti, arbetsgivarorganisation eller fackförening. Ett viktigt kriterium för att bedöma om det är en tankesmedja eller inte är om sammanslutningen aktivt försöker delta i samhällsdebatten och tillgängliggöra och sprida sina idéer och tankar till allmänheten.

I vårt fall ligger intresset till stor del att bevaka och diskutera olika skeenden inom kristenheten. Från Katolska kyrkan till Livets Ord, samt nya rörelser som ständigt dyker upp på den frikyrkliga arenan.

gertrud sa...

Mulimerne reklamerar med, att de vil behärska världen. All kulturarv från för Muhammed ska därför förstöras - liksom de gjorde med de stora Buddhastatuerna i Afghanistan, så islam kan framstå som den första religionen av alla !
Någon har redan nyligen föreslagit att tillintegöra de egyptiska pyramiderna.

Samtidigt ser jag i ICA's kundtidning att Malmömässan skyltar med en stor utställning om
den berömliga Tutankhamun. Man har gjort repliker av de fantastiska 3000-år gamla gravfunden, som gravrövarna lyckligvis inte hade hittat.
Men nu har de kommen, gravrövarna, värre än
någonsinn.

Spydpigen

Anonym sa...

Till Anonym
Tack för tipset om Aletheia. Har lagt in den bland mina bokmärken och den verkar intressant. Roligt att det finns aktiva kristna som inte lagt sig helt platt för muslimerna.
/SB

Knute sa...

Egypten åtalar flera för Muhammedfilmen!

"Eftersam samtliga åtalade, däribland Nakoula Basseley Nakoula, bor i USA är åtalen i första hand symboliska, men egyptiska myndigheter har lagt till deras namn på sina flygplatskontrollistor. Dessutom säger åklagare att de ska ta kontakt med amerikanska myndigheter samt Interpol. Förhoppningen är att den internationella polismyndigheten ska lägga till de åtalade på sin lista över eftersökta personer.

Den koptiske prästen Zakaria Botros har anklagats för att indirekt ligga bakom "Innocence of Muslims" eftersom några av filmskaparna har sagt att de ser upp till Zakaria Botros för hans starkt islamkritiska åsikter. I tisdags framträdde Zakaria Botros för första gången sedan filmen blev allmänt känd och han tillbakavisade alla anklagelser om inblandning i produktionen.

- Jag, Fader Zakaria har inte på något sätt varit inblandad i skapandet, produktionen eller finansieringen av den provokativa kortfilmen "Innocence of Muslims". Jag har absolut ingenting att göra med filmarna och deras organisation, sa han i en inspelning på hans egen tv-kanal Alfady.

Däremot slog han fast att scenerna i filmen stämmer överens med berättelsen om Muhammed på det sätt som den har skildrats i den tillförlitliga islamiska litteraturen."

http://www.dagen.se/nyheter/egypten-atalar-flera-for-muhammed-filmen/

Knute sa...

Who are the U.S. Coptic Christians?

A tiny minority of U.S. Copts have used their adopted nation's free speech protections to speak out against Islam in a way that would not be tolerated in their native Egypt.

The anti-Islamic movie trailer inflaming the Middle East opens with Muslims ransacking a Christian medical clinic and then segues into a flashback of the Prophet Muhammad's life. "Set the place on fire! We'll burn out these forsaken Christians!" cries one Muslim character.

The opening scene from Innocence of Muslims, although crude, resonates with some Egyptian Christians, who have suffered years of persecution and attacks by Islamic militants and fear more of it with new fundamentalist leaders in power in Egypt.

http://www.cbc.ca/news/world/story/2012/09/20/coptic-christians-egypt-film.html

Ann-Marie sa...

För dom som inte fattat det hela, en repetition:
Mo snodde allt vad han kunde från både judar och kristna och gjorde en egen kompott av det hela! Allah var ju alltid där så lämpligt när Mo ville göra något som egentligen inte var direkt rumsrent och sa till Mo att det var helt OK. Hmmm....
Min teori har alltid varit att Mo led av Jesusavundsjuka.... Han ville också vara någon som folk såg upp till... Och nu tror alla musslor att detta är något viktigt?! Något står ju inte rätt till mellan öronen på dom!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.