20 september 2012

Obama ser det nog som en bedrift


USA, som länge ansetts som en av de främsta bland industriländer, när det gäller  ekonomisk frihet, har snabbt tappat sin topp-placering under det senaste decenniet. Från 1980 till 2000 var USA ansett som den tredje friaste ekonomin i världen, efter  Hong Kong och Singapore.
I den senaste rapporten om världens ekonomiska frihet från Fraser Institute har USA nu sjunkit  till plats 18, distanserad av  länder som Bahrain, Förenade Arabemiraten, Estland, Taiwan och Qatar.
Nedgången skedde inte över en natt.

År 2005 var USA på åttonde plats och 2009 hade man inte bara halkat efter välfärdsstater som Danmark, Finland och Kanada men också Australien, Chile och Mauritius, länder som valde att inte följa den väg av massiv tillväxt och upplåning som är nu den mest framträdande egenskapen i den amerikanska finanspolitiken
När folk tänker på Kanada, tänker de på socialiserad sjukvård, men i många aspekter av livet, är Kanada mycket mer ekonomiskt fritt än USA.
Den årliga rapporten använder 42 olika variabler som kan delas in i fem olika kategorier: storlek av regeringen, rättssystemet och äganderätten, värdet av landets valuta, näringsfrihet och regleringar.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Efter mordet på den amerikanske ambassadören i Libyen är Obama helt tyst, bortsett från att han ber om ursäkt för en amerikansk videofilm.

Nu påpekar Romney att Obama fjäskar för terroristerna!

Medierna får genast sina marschorder från Obamas "sanningsministerium": Problemet är inte al-Qaida. Det är Romney!

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/09/hr-prsident-romney-er-altsa-ikke-fjenden.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.