04 september 2012

Obamas fingerfärdighet

När en person svurit en ed att "säga sanningen, hela sanningen och ingenting annat än sanningen", betyder det att han inte utelämnar något och inte lägger till något. Men det gäller inte politiker.Tim Carney, Washington Examiner (i översättning):

Demokraterna måste övertyga Amerika denna vecka att president Obama har uppfyllt sina löften. För att göra det måste de naturligtvis vilseleda Amerika - på samma sätt som Obama och hans medhjälpare har förlitat sig på trollkarlens trick i fyra år.

Obamas mönster är detta: Ge ett löfte, bryt löftet, insistera på att du har hållit löftet, och hoppas att pressen ger dig frikort. Om du blir avslöjad, ta till absurda ordvändningar. Det är så Obama driver en kampanj och det är så han styr.

När Obama var kandidat för fyra år sedan, sade han att lobbyister inte skulle anställas i hans administration eller finansiera hans kampanj. Men cirka 60 registrerade lobbyister fick jobb inom administrationen, inklusive en Goldman Sachs lobbyist som blev finansdepartementets personalchef.

Ändå kunde Obama säga i sitt State of the Union-tal, 2010 :
" Vi har uteslutit lobbyister från jobb när det gäller policyskapande platser"
När jag pressade White House om detta, försvarade de påståendet,genom att säga: "Precis som Presidenten sade har vi nekat positioner för lobbyister vad gäller många positioner."

Mer här!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.