28 september 2012

Tintin nära att bli utvisad häromdagenKan detta vara förklaringen?I samma seriealbum, "Det svarta guldet" från 1950, kör Dupondtarna en jeep genom öknen och kommer in i en stad där de krockar med en moské. Tiderna ändras, den tidens godmodiga naivitet är för evigt försvunnen. Eller kanske serietecknaren Hergé inte var så naiv ändå. Man kan jämföra med boken "Tristes Tropiques" från 1955 av socialantropologen Lévi-Strauss. Vem skulle idag våga vara lika spydig:

"Om en vaktpost skulle bli religiös, förefaller islam vara den idealiska religionen: att strikt följa reglerna (böner fem gånger om dagen, var och en kräver femtio knäböjningar), detaljerade regler om renhet (rituella tvagningar); manlig promiskuitet i det andliga livet vid utförandet av religiösa förpliktelser, och inga kvinnor."

Nu försöker man bortförklara sådana iakttagelser med "islamofobi", eller lite finare, ett "kolonialistiskt perspektiv", men de blir inte mindre sanna för det.


Tintinbilden är tecknad av Niels Thomsen.

7 Kommentarer:

Berit sa...

Att transportera sig över amerikanska kontinenten, som jag gör just nu, tar tid och lämpar sig utmärkt för läsning. Just nu Brad Thor, Full Black, vilket är en tomclansey-lik bok, men det skrämmer mig att nu blandar man in Sverige som ett land som hyser terrorister.

Knute sa...

Jihad i Malmö håller bra koll på det där:

"Svenske" Hizballahterroristen äntligen inför rätta. De cypriotiska myndigheterna pekar på kopplingar till andra Hizballahterrordåd i bl a Bulgarien och Thailand.

http://jihadimalmo.blogspot.se/2012/09/svenske-hizballahterroristen-antligen.html

Gärningsmännen som sprängde en bomb vid judiska församlingshuset på Kamrergatan i Malmö greps vid 4-tiden i natt. Malmö, Sveriges Gaza.

http://jihadimalmo.blogspot.se/2012/09/bombmannen-i-malmo-redan-gripna.html

etc.

Knute sa...

En som arbetat med flyktingar i Danmark skriver om islamiska fanatiker:

"Fra dag ét gik de i gang med at gøre, hvad de er bedst til, nemlig at så frygt og had blandt de psykologisk svage asylsøgere, som lå dem kulturmæssigt tættest. De er bestemt ikke indadvendte mystikere. De befæster deres magt gennem religiøs frygt og had til omgivelserne.

De bildte andre beboere ind, at de alligevel fik svinekød i cafeteriet, at der altid var alkohol i klinikkens indsprøjtninger, at der var zionistiske agenter blandt personalet. De forbød andre muslimer at spille vestlig musik og drikke alkohol. De viste tydeligt deres foragt for de kvindelige ansatte… osv."


http://denkorteavis.dk/2012/som-mangearig-ansat-i-dansk-rode-kors-asylafdeling-laerte-jeg-at-der-i-laengere-perioder-var-flere-misbrugere-af-asylsystemet-end-berettigede-brugere-i-sandholmlejren-laes-mere-ske-fanat/

Anonym sa...


Läste att ett barn i Malmö ville inte komma in i klassen för att läraren var en jude.Varför har man kommit till Sverige om man har sådana rasistiska åsikter som kan inte förklaras med en sund förnuft? Varför har Carlos Rojas eller Mirimi inte tagit upp den sidan av rasismen? Var är han nu? Har aldrig hört talas om att en svensk eller vit barn har inte kommit i klassrummet om lärare har haft en annan hudfärg. Fattar de människor inte att de skadar mig och alla andra äkta flyktingar med allt detta.

Steve sa...

Aha! Nu förstår jag varför Tintin förbjöds, i biblioteket i Kulturpalatset vid Sergels Torg! Kongo? Nej! Bossen, Behrang Miri, hade ”fått starka reaktioner på Tintin bland sina somaliska och eritreanska vänner” (AB 26/9, Kadhamman) Och de bryr sin inte om kongoleser. Men islam! Islam!
”Miri sa åt personalen att ­leta efter fler böcker att kasta. Homofobiska! Kvinnofientliga! Utlänningsfientliga! Antidemokratiska!
”Att Strindberg ska bort torde ha varit självklart. Viktor Rydberg? Det räcker med att nämna fördomsfullheten mot romer i ”Singoalla”. Och Astrid Lindgren använde ordet neger. Ut med dem!

Spydpigen sa...

Med udsigt til, at Sverige vil tillade Minaretråberi, sender jeg jer dette lille indlæg:


Jeg har stor forståelse for, at der nødvendigvis må råbes i megafon og meget højt og mange gange for at få Nordens frihedselskende folk
luret med på den mørke middelalders overleverede folkesnak.

Knute sa...

Mannen bakom den svenska utrensningen av Tintin från barnbiblioteket är en ung invandrar-hip-hoppare med baseballmössa.

Tag inte fel: Miris multikulturella värld är inte färgrik, men lika grå som östblockbetong.

http://www.katrinewinkelholm.com/2012/09/tintin-er-kun-toppen-af-isbjerget.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.