30 oktober 2012

Busschauffören och bönemattorna

  

Medan busschaufförerna åt sin lunch i den lilla lunchrummet på Ålholm Plads i Köpenhamn låg muslimska kollegor på knä på sina bönemattor och reciterade en bön några meter från lunchbordet. Bönen vid lunchtid väckte diskussion bland de danska chaufförerna, och en dag gjorde en av dem något åt saken. Han samlade ihop lunchrummets bönemattor och gav dem till sin närmaste chef.

Den utlösande orsaken var när en av hans kollegor bad en muslimsk chaufför att sluta be. Denne svarade med att be den danske kollegan hålla käft. Då bestämde sig 62-åringen för att nog var nog. Gränsen var nådd för kulturell förståelse.
Chefen biföll inte aktionen, och mattorna lades diskret på plats igen. Händelsen som ägde rum under hösten 2011 var en av flera anledningar till varför den 62-årige chauffören fick sparken...

62-årig Arriva-chauffør blev fyret: “Vi tabte alt for dig, da du fjernede bedetæpperne. Det var racistisk.”

6 Kommentarer:

Hjalbert sa...

Den manliga promiskuiteten i religionsutövningen med rumpan i vädret kan naturligtvis upplevas som oaptitlig i lunchsammanhang.

Anonym sa...

Denna låtsas-helighet. Skrymtare ! De skall visa hela världen att de ber till Allah. Tyvärr får de aldrig några svar (som de kristna) eftersom Gud har sagt att han inte lyssnar på människor som rabblar massa obegripliga ord.
Gud lyssnar bara till människor som betraktar honom som en kärleksfull fader och där bönen och orden kommer från hjärtat. Och så skall man gå in i sin kammare och stänga dörren om sig när man ber och upprätta en förtroendefull och uppriktig kommunikation. Det är ingenting som andra människor har med att göra.
/SB

Anonym sa...

Risken med att kalla alla för rasister är att några blir förbannade och bestämmer sig för att visa vad riktig rasism är.
Tror inte den dagen är långt borta nu.

Anonym sa...

Anonym
Det har de redan gjort. Vi skall inte dra oss för att använda begreppet 'rasism' men då använda det i sin ursprungliga betydelse. 'Rasism' är att hävda att människor av olika raser (t.ex. hudfärg) har olika mentala skillnader vilket gör att man inte kan förvänta sig lika stora insatser av vissa raser (=dagens vänstermänniskor) och att dessa därför bör positivt särbehandlas eller kvoteras in till vissa tjänster eller - att vissa raser bör utrotas eftersom de är underlägsna (gårdagens vänster=nazister). En icke-rasist förväntar sig lika stora prestationer av människor av olika raser (t.ex. olika hudfärg) och ser ingen skillnad på folk och folk. Vi är alla människor. Begreppet 'rasist' skall alltså användas emot de som hävdar att vissa raser skall särbehandlas positivt eller negativt. Och här visar det sig att de verkliga rasisterna är de som slänger begreppet 'rasist' på allt och alla. Släng tillbaka det.
/SB

Arlav sa...

Så osmidigt får man inte bära sig åt...
Det hade räckt om han "tappat" några bitar av högklassigt danskt fläsk på mattorna.
"Hoppsan då".
Köper fö själv alltid dansk karré, mycket bättre än den sega svenska..

Knute sa...

For at undgå selvgodhed, mener man i kristendommen, at bøn skal foregå så ubemærket som muligt, gerne i et lønkammer og uden at bede højlydt.

For Muselmænd er det derimod ikke nok, at Allah hører dem, for islam er langt mere politik end religion.

http://spydet.blogspot.se/2012/11/vk-med-bedetpper-i-frokoststuen.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.