04 oktober 2012

Flippa kungamyntet och gissa rätt!

Om det varit riktat mot islamister hade det kallats hatbrott, men monarkister kan man riskfritt göra sig löjlig över. I en socialdemokratisk tidskrift finns ett fotomontage där den svenske kungen och hans vänner äter pizza från en naken kvinnas kropp samtidigt som drottningen stående på knä skrubbar bort ett hakkors från golvet.

Det är den beryktade fotografen Elisabeth Ohlson Wallin som har gjort konstverket. Kanske hon blev inspirerad av att det cirkulerar förfalskade mynt som hånar kungen med texten “Vår horkarl till kung”. Nu ska Riksbanken införa en ny mindre enkrona utan plats för kungens valspråk “För Sverige - i tiden”.

Spjutflickan skriver: “Republikanerna ropar högt om omoral: Kungen har kört för fort, skandal! Och nu: kungen har varit på porrklubb, skandal! Sådana saker gör vi republikaner inte. Abdikera! Vilken av fina herrarna i riksdagen kastar första stenen?

Vad sägs om Olof Palme och hans 'gäng', som gick på bordell under pauserna i riksdagen? Så till och med Säpo var tvungna att reagera! Vad sägs om de minderåriga flickor statsministern träffade där?”

“Vad det svenska folket behöver mer än något annat är en samlande kraft, som är opolitisk och representerar svenska folket genom historien. Inte ännu en folkvald pamp!”

Något som gör monarkin extra förhatlig för de islamvurmande eliterna är att den fortfarande har en kristen prägel. Kungen måste tillhöra Svenska kyrkan. Tyvärr bestäms Svenska kyrkans lära numera av politiker, annars hade det varit kungens uppgift att fördöma att de hedniska muhammedanerna vill ta över vårt land.

Republikanska klubben är ulvar i fårakläder, liksom den ateistiska klubben Humanisterna. Dessa vill införa islamiskt skrikande från minarethögtalare. Ibland undrar jag om allt prat om yttrandefrihet är en återvändsgränd. I grund och botten handlar det om att försvara vår civilisation och då måste vi faktiskt vara partiska. Håna gärna den där “profeten” men låt oss slå vakt om våra nationella och kristna symboler.

För övrigt är Carl-Gustaf och Silvia inte bara symboler, de är verkliga personer som inte borde smädas på det viset, till skillnad från den skräckfigur som fjärrstyr en stor del av mänskligheten från sin grav i Arabien. Vi får inte vara toleranta mot de intoleranta. Kränk gärna en “profet” som varit död i 1400 år men kränk inte en “kändis” med ett foto där hon ligger naken med en pizza på sig.

10 Kommentarer:

Anonym sa...

Tack Knute, vi är många som sympatiserar med Kungen och Dig.
S af U

Anonym sa...

Elisabeth Ohlson är inte beryktad, hon är ett ökänt äckel!

Anonym sa...

En egotrippad konstnärens sätt att få uppmärksamhet som hon inte kunnat få på ett annat sätt.

Anonym sa...

Jag känner ett visst hopp här. Någon som vet ett lämpligt land att emigrera till? Har förlorat hoppet för längesedan.

Anonym sa...

Vad jag inte visste eller förstod från början - det var att drottning Silvia - på detta konstverk - ligger och skurar bort ett hakkors.
Detta tycker jag är det mest oförskämda i detta.
Hur hade Silvia kunnat påverka pappans beslut - när hon knappt var född(1943). Och under sin barndom inte ens ingick i kungahuset. Nej, detta har gått över gränsen - mot Silvia i alla fall!
Mats/Malmö

Anonym sa...

Respekt! Så lite av den varan idag ...

Anonym sa...

Kungen med familj, är inte svenska för det första.Och dom uppbär Sveriges största socialbidrag, och glider bara omkring och gör ingenting. Och dom enda arbetsgivare dom har, är svenska och utländska skvaller pressen.
Dom leker en gammal feodal dröm eller nåt, med lismande miner, och falska leenden, gamla och skrynkliga.
Sitter man där i toppen, eller vad man skall kalla det, då får man väl för fan tåla lite satir. Och gör kungahuset inte det, så kan bli som oss andra. Det är bara att abdikera då om det inte passar. Det bästa med svarta pengar, är att man sliper betala för såna som dom, som har mer än dom andra, och aldrig blir mätta.

Anonym sa...

Hahaha. Vilks försvarade ni, hycklare där.

Jan Saaf sa...

Artiklen på Svd "Brännpunkt" idag sätter fingret på exakt vad Elisabeth Ohlson Wallins bild handlar om. Mobbing i dess mest spektakulära form. Att försöka slingra sig ur detta genom att bilden skulle vara en protest mot makten försvarar inte att använda mobbing som metod. Monarkin som statsskick är inskrivet i Sveriges grundlag och man må med politiska argument och i fria val försöka ändra på detta. Kungaparet utgör en länk i en lång kedja av människor som av av riksdag och enligt gällande grundlag är utsedda att förvalta denna en av våra äldsta institutioner. Man kan ha olika synpunkter på hur väl olika innehavare av detta ämbete levt upp till folkets förväntningar. Som monarkist har jag många argument för institutionens bevarande . Som människa hyser jag beundran och uppskattning för det sätt på vilket vårt nuvarande kungapar som människor och som upprätthållare av enligt grundlagen rikets högsta ämbete utför och har utfört sitt uppdrag.
Jag finner det anmärkningsvärt att personer som inte delar denna uppfattning anser det legitimt att sänka debattnivå till mobbingens träsk
Jan Saaf
Köping

Knute sa...

Anonym, det är inte hyckleri. Jag skriver tydligt att man måste vara partisk. Kränk gärna en profet som varit död i 1400 år men kränk inte en "kändis" med ett foto där hon ligger naken med en pizza på sig.

Abstrakta principer om lika rättigheter tilltalar liberaler. Islamisk överhöghet och sharialagar avancerar i skydd av "religionsfrihet" och "yttrandefrihet".

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.