31 oktober 2012

Halloween


Mindre än en vecka efter Halloween, vilket är i dag, ska amerikanen gå till valurnan och försöka visa hur han  vill att Amerikas framtid ska bli.  Trick or Treat - bus eller godis.

Obamas framtidsvision är baserad på ett trick, en illusion (på gränsen till självbedrägeri) som hävdar att mer offentliga utgifter, mer statlig kontroll över alla områden i livet,  kommer att lösa problemet med stats-skulden, de ökande hälso-och sjukvårdskostnaderna, en sviktande ekonomi och ett minskat inflytande i världen.  Det är den version som också lovar "gratis-prylar" till alla troende och som säger att de rika inte betalar sin rättvisa del, men att Obama kommer att se till att de gör det och allt blir frid och fröjd.
Democrats tror det och Obama använder alla trick från Marx regelbok för att splittra befolkningen  - rik mot fattig... svart mot vit...man mot kvinna...homo mot hetero...

Jämför med det är Romney/Ryan mer "godis" fast jag personligen inte har några illusioner om att Republicans egentligen kan ta kontroll över skuldproblemet.  De och Kongressen har lika mycket skuld som Democrats, men en del Republicans har åtminstone visat lite skam  och Ryan har varit konsekvent i sitt ledarskap när det gäller att hantera skuld, rättigheter och de offentliga finansernas katastrof.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.