19 oktober 2012

Krubbor och kors hör till vår livsstil

Kommunala tjänstemän satte stopp för en julkrubba i Fredriksdal, ett friluftsmuseum i Helsingborg. Beslutet ändrades gudskelov när folk började protestera efter att ha läst om det i tidningen. Självklart utsätts inte muslimer för diskriminering om de får syn på det nyfödda Jesusbarnet i krubban. Men en hel del lider av kränkningsberoende, en av islams strategier för att fösa undan kristendomen. I Schweiz blev muslimer kränkta av landets korsflagga:

   

"Inte långt efter de känslor som orsakats i den muslimska världen av filmen 'Muslimernas oskuld', känner många muslimer att denna paroll är en provokation och en attack mot islam."

Vad står korset för? Spöstraff för att dricka alkohol, avhuggning av en hand för stöld, hängning för homosexualitet, stening av kvinnor för äktenskapsbrott, halshuggningar...?
Kommunala krav på religiös obundenhet bottnar i en naiv tro på social ingenjörskonst. Men den som har sitt förnuft kvar tvivlar på att människan är god av naturen. Vi behöver en moralisk kompass. Korset och krubban står för kärlekens och barmhärtighetens triumf.


    En jämförelse mellan muslimfilmen och verkligheten:

   

7 Kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Anonym, förklara vari det främlingsfientliga ligger? Ordet kränkningsberoende?

Knute sa...

En liten pojke blev jagad av 50 beväpnade elever efter efter att ha kritiserat islam

http://www.fyens.dk/article/637695

Ann-Marie sa...

Vill man inte bo i ett land som har ett kors i sin flagga står det var och en fritt att genast avlägsna sig till ett lämpligare land med likasinnade!

Knute sa...

Somalier? Ja! Svenskar? Nej!

"År 1781 tvångsförflyttades 1159 svenska bönder från Dagö (dagens Estland) till Ukraina.

I dag finns bara en handfull äldre huckleklädda damer plus ett par män kvar i Gammalsvenskby. Som tack för besöket och gåvor sjöng de alla svenska psalmer och visor. Tillsammans stämde vi upp Du gamla du fria med de ändrade slutraderna Ja, jag vill leva, jag vill dö på jorden.

Att få dö i Norden är knappast möjligt. För några år sedan sökte en familj om tillstånd att på ålderns höst få bosätta sig i Sverige. Migrationsverket avslog deras ansökan. Kanske borde svenskbyborna i stället ha varit analfabeter från Somalia."

http://ltz.se/merurlt/kronikor/kjellalbinabrahamson/1.5223021-i-gammalsvenskby-ar-fattigdomen-skriande

http://gatesofvienna.blogspot.se/2012/10/somalis-yes-swedes-no.html

Knute sa...

Tredubbling av invandringen till Sverige jämfört med 2011. På en och en halv vecka tar Sverige emot fler asylsökande än vad Finland gör på ett helt år!

http://www.document.no/2012/10/tredobling-av-innvandringen-til-sverige/

Knute sa...

Muslimska ouppfostrade elever i grundskolan, eller folkeskolen som det heter i Danmark:

"Forstyrrende, uopdragne 3. verdens unger, som taler et ubehjælpsomt dansk, truer, terroriserer og mobber og viser deres foragt over for kvindelige lærere/pædagoger med et fuck you, kalder både lærerne og skolepigerne for luder, korrigerer lærerens undervisning med den ”visdom”, deres analfabetiske forældre har hjernevasket dem med og nægter at blive undervist i de fag, forældrene ikke bryder sig om. Det ser ikke bedre ud for skolerne i vores nabolande Sverige og Norge. Også dér bestemmer de muslimske forældre, hvad deres børns skal undervises i, og især hvad de ikke skal undervises i. Og de følgagtige politikere tillader, at f.eks. vores egne juletraditioner trædes under fode for ikke at krænke de kronisk krænkede."

http://snaphanen.dk/2012/10/30/walid-shoebat-tabooooo/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.