03 oktober 2012

Lågkonjunktur

"Den officiella definitionen av lågkonjunktur definieras som "en period av tillfällig ekonomisk nedgång under vilken handeln och industriell verksamhet minskar, (det man kallar BNP)  under  två kvartal i följd."

Siffrorna vi ser i USA är alarmerande. Vi är kanske redan i en lågkonjunktur som bara inte har definierats ännu. Detta är möjligt eftersom många av de uppgifter som används för att bestämma BNP (liksom arbetslöshet) inte förklaras eller justeras förrän det gått en månad eller ett kvartal. Ekonomiska siffror revideras ofta för att återspegla en mer korrekt bild av den ekonomiska aktiviteten, men ytterligt förvirrande är att statens sk. stimuleringsåtgärder bokförs som någonting positivt för ekonomin och BNP, fast det enbart är en stöld av pengar från den privata sektorn.

"En lågkonjunktur är när din granne förlorar sitt jobb. En depression är när du förlorar ditt. Och återhämtning är när  Barack Obama förlorar sitt."4 Kommentarer:

Anonym sa...

Så ditt förslag är att sparka Obama och sänka skatterna ännu mer för de rikaste?

Berit sa...

Anonym du har fattat det

.Läs här:

och här

Det gäller att skära ner på utgifterna!

Knute sa...

Obama spelar på avundsjukan

"Ordet 'rättvist' används till leda. Nu förhåller det sig nämligen så att 41% av hushållen inte betalade någon skatt alls, men till ett stort antal av dessa skickade regeringen 'återbetalning'.

Om Obama lyckats införa en 100 procent federal inkomstskatt på varje dollar i de hushåll där den sammanlagda inkomsten är över $ 250,000 -man tar alltså allt - skulle regeringen få in cirka $ 1.4 trillioner. Det skulle ge dem 141 dagar innan det tog slut på pengarna.

Om det är ökade intäkter som är målet, sänk skatterna. Intäkterna kommer att öka när människor investerar och spenderar de pengar som regeringen annars skulle ta från dem.

Om det är ekonomisk stimulans som är målet, sänk skatterna. Mer pengar i privata händer räcker mycket längre än när regeringen spenderar dem på improduktiva infall.

Om målet är rättvisa, bör man ta bort inkomstskatten fullständigt, eftersom den orättvist straffar människor genom att hindra dem från att vara produktiva."

http://everykindapeople.blogspot.se/2012/04/obama-spelar-pa-avundsjukan.html

http://everykindapeople.blogspot.se/2011/09/den-amerikanska-drommen-finns-nog-inte.html

Amerikas sista fria val? Om Obama blir omvald kommer han att fortsätta sin strävan efter ännu mer makt till Vita huset.

"Många amerikaner är emot att tvingas vara beroende av regeringen - samtidigt som det hälls enorma belopp i statliga program, medan alternativa förslag som skulle kunna erbjuda ett bättre val för konsumenterna (och en bättre avkastning på deras surt förvärvade skattepengar) har avvisats av politikerna vars motiv är ren makt, och regeringen överhopar folk med den ena mer galna regeln efter andra."

http://www.renewamerica.com/columns/vernon/120716

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/10/amerikas-sidste-frie-valg-del-1.html

Knute sa...

Obama och Romney kommer att möta det verkliga provet: lögndetektor under debatten!

“The operating assumption by the general public is that if a politician’s mouth is moving, he or she must be lying, by putting Obama and Romney to the test, we will find out if this is true."

http://dailycaller.com/2012/10/03/obama-and-romney-to-face-real-lie-detector-test-during-debate/

http://gatesofvienna.blogspot.se/2012/10/open-thread-for-debate-number-one.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.