16 oktober 2012

Men, men, men....

Hillary fick bli syndabock. Eftersom det inte längre kunde förnekas att utrikesdepartementet gjort fatala missbedömningar, måste hon medge det uppenbara och accepterade ansvaret för katastrofen i Libyen. Men ändå försöker hon få lite sympati genom att skylla på "Fog of War" ("det är alltid så förvirrande i krigssituationer"). Hon ser det nu som sin roll att ta reda på vad som blev fel och ombesörja att det aldrig händer igen.

Hillary, om du "tar på dig skulden" är det inte ditt jobb att reda ut vad som gick snett - ditt jobb är att avgå! Men innan du gör det vill jag att du förklarar varför din underordnade Susan Rice vandrade mellan alla söndagens politiska shower och sa att attacken i Benghazi var en spontan protest mot en video, trots att underrättelsekällor visste inom 24 timmar att det var en i förväg planerad terrorattack. Vem instruerade Ms Rice att säga dessa saker, gång på gång?

Skylla ifrån sig är ett vanligt fenomen, speciellt bland barn  -  vuxna förväntas vara lite mer sofistikerade. Obama-administrationen är fenomenal på att svänga sig. Obama själv har aldrig stött på ett dåligt resultat orsakat av hans egen älskade politik eller ideologi som han inte kunnat skylla på någon annan.

Obama har tillbringat de senaste fyra åren med att skylla alla bekymmer på sin företrädare.
 Han har beskyllt Republicans  för att vara "obstruktiva", trots att han hade majoritet i båda husen under 2 år och trots att han lovade att han skulle "föra oss samman".  Obama har funnit relativt villiga syndabockar - dvs personer som var beredda att offra sig och avgå.

Nu har Hillary "tagit fullt ansvar" fast alla vet att ansvaret ligger hos presidenten,  men han var väl alltför upptagen med annat. Jag minns inte om det var en kampanjmiddag i Las Vegas eller en golfbana någonstans.

Istället för att skydda amerikaner är administrationen mer intresserade av framträdanden.  De proklamerade:"Bin Laden är död" och terrorhotet troligen kuvat. 
9/11/12 passade inte in i någon av deras fantasier, så vad gör man om man är en god obama-anhängare? Man förnekar, projekterar, hittar på! Allt annat än sanningen, allt annat förutom att acceptera konsekvenserna.  Gå på i ullstrumporna, politisera  och försök få det till att det är Mitt Romneys eller någon annans fel.

4 Kommentarer:

Olli Rein sa...

En underbar analys Berit. Inte ens jag skulle ha gjort det bättre. på tal om bättre så vände det svenska fotbollslandslaget ett underläge på 0-4 mot Tyskland i Berlin, till 4-4 vid full tid. Så undrens tid är inte förbi än. Du kan gott hoppas på att Hussein Barack Obama får avgå efter valet. Har du läst om Presidentens mest uppskattade släktingar i Kenya, Wahabiterna Sayed och Musa Obama. Om inte så kan du läsa hela den vidriga historian på Time Magazine. Ska avsluta det här nu, och hämta en länk till detta.

Olli Rein sa...

Jag tror faktiskt att jag skrev något annat än Frontpage Magazine i min första kommentar. I så fall ber jag om unskyld som dansken säger. Det jag skriver nu är det rätta.
http://frontpagemag.com/2012/walid-and-theodore-shoebat/meet-obamas-wahhabist-relatives/

Knute sa...

Det är nog inte för att de är korkade, snarare galna. Vad har Obama gjort för att få ett sådant överväldigande stöd från media, kultur, universitet, politik?

"Hand North Africa and much of the Levant to the Muslim Brotherhood? Shower 450 million dollars the U.S. does not have on the Muslim Brotherhood in Egypt, in addition to the usual $1.5 billion-a-year windfall? 45 million on the Muslim Brotherhood in Syria? The usual $400 million annual pop on Libya, this time to affiliates of Al Qaeda? Bring to power in Mali (soon to be followed by Burkina Faso and Niger) Mohammedans so savage other Mohammedans consider them savage? Nourish Iran’s excellent nuke adventure to a triumphal denouement? Apologize for the 1st Amendment of the U.S. Constitution on Pakistani TV? Bow, vassal-style, to King Saud? Turn NASA into a Muslim aid charity? Greatly boost the prestige of Recep Tayyip Erdogan, to better take Turkey back to pre-Atatürk (i.e. pre-1923) if not all the way back to the 7th century? Disable the Keystone Pipeline project that would reduce dependence on Muslim oil?"

http://gatesofvienna.blogspot.se/2012/10/the-bee-and-lamb-part-8.html

Anonym sa...

Olli Rein
Mycket informativ artikel i Frontpage Magazine om Obamas släktingar i Kenya och deras nära anknytning till Saudi-Arabien och wahhabismen. Det förklarar ju hela Obamas dubbelspel när det gäller Libyen och nu senast det dolda men massiva vapenstödet till al Quaida i Syrien.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.