28 oktober 2012

Några ord om hur det var runt omkring mötet med Geert Wilders i Malmö

Mötet ägde rum på Kockums Fritidscenter i närheten av Turning Torso. I annonseringen fick vi veta att det skulle vara gott om parkeringsplatser alldeles intill. Och från tidigare besök där vet jag att centrets egen parkeringsplats är stor.

 Men när vi skulle svänga in mot centret från genomfartsgatan, stod en polisbil där på tvären. Inga fordon fick släppas över bron. När jag talade med polisen senare förstod jag varför han lät så ovänlig. Han var frustrerad. Order uppifrån, som han inte begrep vitsen med. Endast fotgängare och cyklister tilläts passera.

Vi fick alltså snurra runt och leta. Åkte långt bort och vände tillbaka. Som en ren sinkadus hittade vi en gratis plats tvärs över gatan från den ovänlige polisen. Hela tiden hängde en helikopter ovanför.

Nåväl, tvåhundra meters promenad bekom oss väl. Där var poliser överallt. Med ett halvdussin pikéter. Vi fick klämma oss igenom en smal passage med ett dussin aktivister på två meters håll, som skrek "rasistsvin" och liknande. Hundra meter längre bort hölls något hundratal aktivister bortom kravallstaket.

Vid inpasseringen skulle alla fickor och väskor tömmas på ett bord för inspektion och sedan blev vi kramade av en vakt uppifrån och ner. Väskor och ytterkläder fick inte låsas in i de skåp som fanns i entrén för det ändamålet. Allt skulle vara åtkomligt för bombhunden...

Väl inne stod det klart att alla de 300 platserna inte skulle fyllas, fast det var utsålt. Kanske 50 var lediga. Trubblet med parkeringen och trakasserier på vägen in hade nog gjort att några ångrat sig. Mitt sällskap kom mycket tidigt, så vi drabbades inte av mer än de skällsord jag nämnt, men andra upplevde större obehag.

Högtaleriet fungerade utmärkt. Wilders talade mycket tydligt. Vi hade inga svårigheter att följa med. Han fick ivriga applåder vid flera tillfällen.

Innan han presenterades av Ingrid Carlqvist hälsade hon oss välkomna och gjorde en utmärkt reservation för de många närvarande journalisterna. Hon hade velat välkomna även "distinguished representatives of the press", men hennes erfarenheter var att de inte gjorde ett hederligt jobb i presentationen av Trykfrihetssällskapets verksamhet.

Vid avslutningen fick GW en fråga om Koranen. Då förklarade han hur hans uttalanden blivit förvanskade. Hela världen har fått veta att han vill förbjuda Koranen. Men det var bara hälften av hans uttalande, som utgick från det i Holland sedan länge rådande förbudet mot Mein Kampf. Han hade menat att Koranen innehåller mycket fler uppmaningar till våld och mord, så han hade tyckt att då var det lika motiverat att förbjuda även Koranen. Men inga journalister nämnde någon om Mein Kampf. Och tillade han: Som anhängare av yttrandefrihet anser han att det bör vara tillåtet att läsa båda böckerna.

Mötet slutade en halvtimme före utsatt tid. Polisen hade nog lagt till några minuter i planeringen för GW:s färd till Kastrup. Mitt sällskap kom iväg snabbt, så vi var bland de första ut. Polisen hade förvisat skrikhalsarna på andra sidan gatan. De hade nog inte hunnit mobilisera för den tidigare avslutningen, så de var inte många. Men polisen hade inte ställt en bil på tvären mellan dem och utgången, så vi blev omsorgsfullt fotade med teleobjektiv tror jag. Helikoptern hängde kvar. Sex hästar med uppsatta ryttare stod i beredskap. Vi nådde bilen utan bekymmer.

Det är ju ett underbetyg för civilisationen att så omfattande arrangemang skall behövas för ett fredligt tal, utan tillstymmelse till uppmaningar om våld. Skrikhalsarna bekräftade utmärkt GW:s tes att islam är destruktivt. Och de som detta är värst för är ju muslimerna själva, de som vill leva i fred och säkerhet, de flesta av dem. Dem tycker GW enbart synd om.

  "En bekant"

2 Kommentarer:

Knute sa...

Var tysta så blir allt bra………

Det var Mohammed Attas ord till passagerarna i det kapade planet flight 11 som sedan, ja ni vet alla vad som hände i New York WTC. Geert Wilders uppmaning till oss som var och lyssnade på honom var ”My friends, if we stop speaking the truth, all will be lost”.

Skriver Eva-Marie

http://petterssonsblogg.se/2012/10/28/geert-wilders-i-malmo-2/

Anonym sa...

Intressant att få ta del av. Tack för att du lyfter fram den korrekta och fullständiga formuleringen av uttalandet kring Koranen vs Mein Kampf! Det hade jag missat pga Ljugmedia! Ang. tomma platser, var det inte en del fejkbokningar av motståndare till det fria ordet som gjorde detta?

/AndersD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.