15 oktober 2012

Obamas retorik om att de rika ska betala en "skälig andel"

En video som förklarar hur socialismen (och Obama) inte bara berövar människorna deras pengar utan också berövar dem rätten och möjligheten att känna givandets glädje och tacksamhet - vilket är grunden till deras moral. Avsaknaden av moral är uppenbar i alla socialistiska samhällen, där man bara skall känna lojalitet emot partiet och den store ledaren (Obama i det här fallet).Dinesh D'Souza & Michael Shermer i en debatt vid Oregon State University. Frågor från studenterna om Obamas sjukvårdsreform. Studenterna verkade hålla med om svaren.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Var ifrån fick "The Obama" hästen och pistolen?
Det är just det som är problemet med socialismen!

Anonym sa...

=
All that is left of America is banality and self-delusion."- Noam Chomsky

Anonym sa...

Till Anonym
Noam Chomsky är ju inte så mycket att stödja sig på. Jag har läst hans böcker. Han är som en raspig skiva som hakat upp sig.
Betänk istället detta: Noam Chomsky är kommunist. I kommunistiska länder avrättar man människor som inte har de 'rätta' åsikterna. Under lång tid var detta inte känt, men en hel del historiska verk har under de senaste decennierna kartlagt detta förlopp. Den amerikanske dåvarande socialisten Rudolph Rummel blev så upprörd när detta gick upp för honom (han kände sig lurad) att han ägnat resten av sitt liv åt att sammanställa alla historikernas uppskattningar om dessa mord, antingen mot en mur eller i fångläger, svält, förfrysning etc.. Det genomsnitt man kommer fram till när det gäller Stalins Sovjet är 61 miljoner människor (dvs. var fjärde människa), för Kina c:a 74 miljoner (men detta verkar vara en underskattning enligt senare historikers sammanställningar). Inalles räknar man med 232 miljoner människor som mördats av sina egna regeringar i de kommunistiska länderna (medan 30 miljoner människor mördats av nazister och fascister). Observera: de som strök med i krigen finns inte med i dessa beräkningar.
Det blev så illa att de kvarvarande överlevande människorna i dessa länder upplevde att de levde i ett fängelse och sprängde detta fängelse 1989.
Men betänk nu detta: de kommunistiska länderna hade i stort sett fri sjukvård (precis som Obama förespråkar) och distribution av rikedomarna (precis som Obama förespråkar) förutom då den del av rikedomen som förfogades av nomenklaturan (och det var nog inte lite).
Det finns en liten anekdot om detta i Milovan Djilas bok "Samtal med Stalin" i vilken Milovan intervjuar Stalin. Han frågar Stalin vad hans lön är. Stalin drar då ut en byrålåda och pekar på några mynt som ligger utspridda i lådan och säger: "Detta är vad jag tjänar". Och det var inte mycket, förstås. Som du märker är den kommunistiska ledaren (liksom nu Obama) mycket självuppoffrande. Vad Stalin 'glömde' att tala om var att han inte behövde några pengar. Han fick nämligen allt han pekade på - och mer därtill.
Det är detta system som din idol Noam Chomsky stödjer.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.