25 oktober 2012

Om ett par veckor är det över för denna gång

      
Då har två personer under två års tid spenderat 2 miljarder för att vinna en skönhetstävling.

Det är vad det blivit. Vi väljer inte en president - vi testar skådespelare för ett drama baserat på temat "nationellt självmord". Med Obama i huvudrollen, kommer vi att se hur fattigdomen vandrar uppåt genom leden och vi kommer att ha en moské i varje gathörn.
Med Romney blir det pannkaka till frukost, lunch och middag.
Kandidaterna lovar ekonomisk tillväxt, kontroll av landets gränser, fred i Mellanöstern, billig bensin och ett hus för varje familj, men ingen av dem har en aning om hur det ska genomföras.

USA växte fram som en protest mot överväldigande regeringsmakt och de människor som invandrade var rädda för just det.  De litade inte på politiker eller kungar och trodde på en republik som förvaltas av företrädare för folket och tillfälliga tjänstemän.  Tjänstemän, som inte hade för avsikt att roffa åt sig obscena vinster eller göra sin kortlivade anställning till en karriär.  Dagens politiker ser inte sig själva som tjänstemän utan som utvalda, heliga och smorda.

När det inte är valår finns det många människor som inte ens vet vad vicepresidenten heter och det är kanske det bästa,  men de borde också låta bli att rösta,  eftersom de vanligtvis röstar på den kandidat som verkar mest "cool", som har snyggaste frisyren eller som säger något kort och kärnfullt som ryms på en bil-dekal.

Om vi inte kan höja åldersgränsen för Social Security och ändra reglerna för vem som har rätt till MediCare,  kommer vi aldrig att kunna reducera statsskulden. När hälften av befolkningen är beroende av regeringen för mat,  hälso- och-sjukvård och inkomster, är det osannolikt att de någonsin kommer att rösta emot det system som vi har.
De människor som kommer att få det svårast är de ungdomar som nu är runt 20.  Deras entusiasm för "the cool black guy" gjorde att han blev vald. Kommer de att rösta på honom igen?

Vi behöver mer arbetslöshet i landet - inte bland vanliga ordinarie arbetare - utan bland politiker!

--------------
Presidentposten ger alldeles för mycket makt till en enda person.
Valet har blivit en "skönhetstävling" men det bästa vore om valet av president, eller vilken annan politiker som helst, inte vara viktigare för oss än vem vi betalar för att klippa vår gräsmatta eller vilken kem-tvätt vi lämnar kläderna till.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Det kan du aldrig att få en svensk trygghetsnarkoman att förstå!

Knute sa...

Amerikanerna kanske skulle gilla Romney mer om de kände till att han faktiskt är en anmärkningsvärt hjälpsam person som många gånger ställt upp för människor i trångmål.

http://monokultur.dk/?p=9558

Knute sa...

Jay Leno kom med en afslørende joke om Obama tirsdag aften på The Tonight Show. Det har været noget man har savnet hos næsten enhver komiker her i landet de sidste fem år.

JAY LENO: Et af præsidentens vindende pointer på debataftenen var, hvordan sanktionerne mod Iran smadrer deres økonomi. Og tro mig, hvis nogen ved hvordan man smadrer en økonomi så er det Præsident Obama.

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/10/rotterne-forlader-den-synkende-skude.html

Anonym sa...

I Sverige tvingas medborgarna förmodligen att välja mellan Peter Althin och Clas Borgström om hans Majestät jagas på porten.

Major Stofil sa...

Romney hade kunnat skriva "Biden" på tavlan, oxå. En riktig valvinnare, Biden. För Romney...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.