07 oktober 2012

"Orättvist att Obama inte fick använda sin teleprompter"

Snyft och gnäll! Det var orättvistFlera tusen Obama-anhängare sammanstrålade i Madison, Wisc. efter onsdagskvällens debatt i Denver. Stämningen var dyster, minst sagt, bland universitetsstudenterna och recensionerna var blandade vad gäller Obamas framförande.

Intervjuaren i videon pratade med presidentens anhängare och frågade vad de tyckte. Många sade att de var oberörda och oinspirerade.
Mer än hälften av de tillfrågade tyckte att han kunde ha gjort bättre ifrån sig och att "det var orättvist" att president Obama inte fick använda sin teleprompter i debatten.

Detta är universitetsstudenter och man kan ju undra hur så dumma människor blir antagna till ett universitet över huvud taget.

De flesta av de intervjuade visste uppenbarligen inte vad en teleprompter är för något, men i stället för att erkänna det svarade de reflexmässigt att det var "orättvist". Alla ville de beskydda sin Obama, till och med den unge man som verkade förstå frågan och ändå höll med!

Teleprompter är en vinklad halvgenomskinlig glasskiva där texten projiceras från en dator. Talaren kan läsa på glasskivan direkt mot kameran så det ser ut som om han/hon talar spontant.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Detta blev tydligen för svårt för Obama. Han är ju uppfödd med silversked i munnen. När modern gifte sig med Sotero i Indonesien växte han upp i rik och skyddad tillvaro, likaså när hans mormor (bankdirektören) fick ta hand om honom på Hawaii. Han har inte lyckats särskilt väl med någonting (skolbetyg ???) men har lyckats glida in överallt. Man vet ju nu att han kom in på Harvard bekostat av någon Saudi-arabisk shejk och på rekommendationsbrev från Chicagos förste svarte borgmästare.
Därefter lyckades han inte skriva några memoarer utan lät Weather Underground terroristen Bill Ayers göra detta. Han har lyckats fuska till ett födelseattest och falskt social security-nummer. Han har inte lyckats med någonting i hela sitt liv - och så skulle han försöka debattera mot Mitt Romney (!!!???). Vad väntar de sig. Det var någon som sade att han var lat (han deltar knappt på genomgångarna i Vita Huset). Han orkade väl inte förbereda sig. Och så hade han ett dåligt case - inte lätt att försvara. Det är klart att han behöver en teleprompter som talar om för honom vad han skall säga, trots att ingen presidentkandidat före honom någonsin behövt det. Skrattretande. Men vad som är ännu mera skrattretande (eller sorgligt) är att mainstream media fortsätter skydda honom och dölja sanningen. De är det amerikanska folkets värsta fiender.
/SB

Berit sa...

Till och med en supersocialist som Bill Maher gör sig lustig över Obamas oinspirerande debatt-prestation.
Video här

"It looks like he took my million and spent it all on weed."

Major Stofil sa...

På gamle kungens tid beskyllde demokraterna (och svenska vänstermänniskor) Ronald Reagan för att han höll tal "som någon annan skrivit" och man såg i andanom en samling mörkmän som plitade ihop talen, för en president som var halft gaggig och allmänt ovetande.
Idag vet vi att Reagan skrev nästan alla sina tal och inte ens som de flesta presidenter lutade sig mot en talskrivare.
Men Obama? Hans beroende av telepromptern är välkänt, men hittills har ingen frågat vem som skriver hans tal. Och i vilket syfte.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.