18 oktober 2012

Samma gamla visa

Jag är så trött på att höra  slogans om alla "jobb som skapats eller sparats". Speciellt från en person som så vitt jag vet aldrig har sparat eller skapat ett jobb i hela sitt liv. Det privata näringslivet skapar arbetstillfällen. Regeringen skapar kostnader och pålägg.


Det skulle vara så skönt att höra en presidentkandidat säga:
"Jag tänker inte skapa ett enda jobb. Alla jag anställer är offentligt anställda.  Jag kommer att göra mitt bästa för att  hålla regeringen ur vägen så mycket som möjligt, så att privatpersoner kan starta nya företag, satsa på nya produkter och ny teknik som tenderar att leda till mer anställning inom den privata sektorn.
Det värsta jag kan göra är att försöka vara investeringarnas chefs-bankir.  Varje dollar jag ger till något företag jag gillar, är pengar som tas från 300 miljoner privatpersoner, som tillsammans vet en hel massa mer än jag om hur man gör bättre företagsinvesteringar och dessutom  har mer drivkraft än vad jag har,  eftersom de investerar sina egna surt förvärvade slantar."


2 Kommentarer:

Knute sa...

Programledaren Candy lade sig i gårdagens debatt mellan Romney och Obama, och fick den senare att vinna. Romney anklagade Obama för att ha bortförklarat mordet på ambassadören i Libyen som en spontan reaktion på en Muhammedfilm. I själva verket var det ett planerat islamiskt terroristdåd. Detta fick Candy att ingripa mot bättre vetande med att "visst hade Obama sagt att det var ett terrordåd". Romney framstod som en lögnare och Obama såg häpen och tacksam ut för hennes räddande insats. Här en video där hon erkänner sitt fel:

http://hodja.wordpress.com/2012/10/17/obama-vandt-lige-akkurat-den-anden-praesidentkandidatdebat-men-han-fik-hjaelp/

Knute sa...

Obama är alltför infångad av sina inre demoner och sin vänsterorienterade ideologi för intressera sig i vanliga människor. Hans halvbror lever i slummen i Nairobi och har inte fått ett öre. Med den inställningen är det bara munväder när Obama säger sig bry sig om arbetslösa amerikaner.

Romney är en helt annan typ av man. Hans impuls är att hjälpa och rädda, att ta ansvar. När en kollegas dotter hade försvunnit i New York stängde han firman och skickade ut 200 personer att leta efter henne.

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/10/karakterer-som-mennesker-obama-romney.html

http://www.americanthinker.com/2012/07/obama_and_romney_character_shows.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.