05 november 2012

Är Obama bra för svarta?

Enligt en rapport 2010, från det opolitiska Policy Center hade ägandet av ett eget hem bland svarta sjunkit till en nivå före 1990. Svarta som nu lever under fattigdomsgränsen är på en historiskt hög nivå, 27%.  I juni var den svarta arbetslösheten uppe i 14,4% (för svarta män under 25 år, över 50%).   När Obama flyttade in i White House var arbetslösheten bland svarta 11,9%.

Obama har svikit det svarta samhället, för att inte tala om USA som helhet. Men stödet från de svarta ligger ändå på 96%, medan stödet för  Romney bland svarta är 0%.


Jag hade en intressant diskussion i morse med Lois, en av mina svarta vänner. Han liksom jag är innerligt trött på den långdragna kampanjen - nästan två år nu - och Lois hoppas och är nästan fullständigt övertygad om att Obama kommer att ta hem spelet.
Lois är glad och stolt över att ha en svart president och om jag kritiserar Obamas politik, ekonomi, inflation, statsskuld, utrikespolitik, arbetslöshet, bensinpriser... gömmer han sig bakom ursäkter som att "Republicans har motsatt sig allt Obama velat göra bara för att de inte gillar att han är svart".

Att Obama och Democrats  kontrollerade representanthuset och hade en nästan fullständig  majoritet i Senaten under de första två åren bryr Lois sig inte om.  Under denna period kunde Obama praktiskt taget göra som han ville, och vad gjorde han? Räddningsaktionerna och stimulanspaketen  och Obamacare är vad han åstadkom - och mer än något annat - ett massivt underskott. Men det finns inget logiskt sätt att försvara Obamas resultat och misslyckanden, annat än att spela ut ras-kortet .

Lois har investerat så mycket förhoppning och stolthet i den förste president med samma hudfärg som han själv,  att siffror och sakskäl är fullständigt ovidkommande.  Det vore också att erkänna att Lois själv gjorde en felbedömning 2008 och därför säger han att allt Obama behöver är mer tid.
Obama personifierar Magic Man, den utvalde som skulle stoppa tidvattnet och ge oss hopp. Media placerade honom i White House men de kunde inte göra honom framgångsrik.

Tyvärr kommer inte bara Lois utan nästan alla svarta utan tvivel att återigen kasta bort sina röster för en man, som de inte delar annat än hudfärgen med och vars åtgärder bara har försämrat deras liv,  ekonomiskt och socialt. Det var säkert inte den förändringen svarta hoppades på från Obama.


4 Kommentarer:

Knute sa...

Rush Limbaugh förutspår en jordskredsseger för Romney. Det är för att hjälpa Obama som opinionsundersökningarna förutspår dött lopp.

http://hodja.wordpress.com/2012/11/06/rush-limbaugh-alt-undtaget-meningsmalingerne-tyder-pa-at-mitt-romney-vinder/

Anonym sa...

Berit
Att människor fortfarande håller på och identifierar sig efter hudfärg är för mig obegripligt. En afroamerikan - vad är det för något ? Jag har en syster i USA som har barn och barnbarn. En av hennes döttrar är gift med en svart man (helsvart). Vad skall nu dessa barn kallas - "afroamerikaner" eller "svenskamerikaner"? Ingetdera, förstås. De är amerikaner. Låt vara att man under första generationen (och kanske andra) känner släktskapen, men sedan inte längre. Banden till Afrika är för länge sedan avskurna för de s.k. afroamerikanerna, så varför håller de fortfarande på och kallar sig afroamerikaner och hur länge skall de hålla på med det? Tusen år?
För några år sedan hade "60 minutes" på CBS en intressant intervju med Clarence Thomas, en av de första svarta i Högsta Domstolen. Och reportern frågade hur Clarence som en 'svart man' upplevde det och det. Clarence (vars morfars far varit slav), svarade ungefär så här: "jag definierar mig inte som en 'svart man'". I första hand är jag människa, i andra hand är jag man och först i tredje hand har jag svart hudfärg, om nu detta har någon betydelse. Andra definierar möjligtvis mig som en 'svart man', men jag gör inte det."
Du har naturligtvis rätt, Berit. Det är rasismen (och "revenge") hos Obama som gör att de med lite mörkare hudfärg skall känna sig som en arg men mindervärdig grupp och denna politiska ansats håller dem kvar i ett slags mental slaveri-position och förhindrar att de växer ut till sin rätta potential.
/SB

Berit sa...

Den logiska, oundvikliga slutpunkten för rasistisk socialism,

Zimbabwe

Knute sa...

Obama har inte den minsta likhet med Martin Luther King - det har däremot Romney. Åtminstone hade hans far, som uttryckligen stödde Martin Luther King och deltog i en marsch för medborgerliga rättigheter för svarta.

http://www.buzzfeed.com/andrewkaczynski/romney-parents-and-martin-luther-king

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.