18 november 2012

Bevare oss väl!


Nu när Obama är återvald och Dems. har majoritet i Senaten kommer försöken att stoppa Obamacare att rinna ut i sanden. Det kommer att innebära stora förändringar för alla och de 250 miljoner som nu täcks av försäkringar kommer att få stora problem.

             

Många av de som nu har försäkring med hjälp från arbetsplatsen kommer att förlora det efter första januari 2014.  Regeln är nämligen att arbetsgivare med mer än 50 heltidsanställda måste betala för den statliga försäkringen.  Den kommer att kosta 1 dollar och 79 cent per timme för varje anställd varje timme! Om man har en  hjärnkirurg anställd gör det väl inte så stor skillnad kanske men om arbetsgivaren tvingas punga ut med 1.79 per timme mer för varje hamburgervändare eller annan låginkomsttagare kommer det att ha allvarliga konsekvenser på arbetsmarknaden.
För närvarande betalar snabbmat-industrin mindre än hälften av den summan för att täcka sina anställda.

 För att undvika ökade kostnader kommer vissa arbetsgivare naturligtvis att ändra fulltid till deltid, undvika att anställa för att hålla sig under 50-strecket, eller låta bli att betala försäkringen och betala bötesavgiften i stället, vilket blir billigare.  Men även bötesavgiften ökar kostnaden för varje anställd med 79 cent så även det påverkar hur många som anställs. Enligt en undersökning planerar en tredjedel av alla berörda företag att vägra betala Obamacare.

Vilka val har då en anställd?
 Man kan på egen hand betala in till en av staten designad sjukvårdsplan -  en plan, lika för alla,  där  både läkare och patient följer ett automatisk behandlingsschema. Om man har ett jobb men inte betalar in till den statliga försäkringen, kommer skattemyndigheten automatiskt att dra summan från lönechecken.
Pensionärer kan se fram emot sämre vård. Obamacare kommer att ta mer än hälften av de pengar som nu går till åldringsvården och spendera det på subventioner till de hushåll som har en inkomst under 92,200 dollar.
Det innebär att sjukhus kommer att ha 247 miljarder dollar mindre att spendera på samma antal pensionärer som vi har nu. Precis som i Sverige anställer man mindre antal sköterskor, väntetiderna blir omänskligt långa, gamlingar får ligga i sängen hela dagarna och dör snabbare. 
I Kalifornien strejkar sköterskorna redan!

Alla dessa förändringar inom sjukvården finns nedskrivna i en lag som består av 2,572 sidor, men fler är på gång. Obama-administrationen är i full färd med att anställa folk som kan övervaka att lagen följs.
 Regeringens egna prognoser säger att kostnaderna för hälso-och sjukvårds-administration - byråkrater som ska bestämma vad  läkare och patienter ska göra - kommer att skjuta i höjden från 29 miljarder när president Obama först valdes till  71 miljarder år 2020.
40 + miljarder dollar mer bara i byråkrati.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Ja fy fanken! de styrande kör för fulla segel
rätt in i kaklet med ÖGONEN VIDÖPPNA
man undrar om U.S.A. hinner fram till det
"fiskala stupet"innan det konkar!!
man kan inte spendera 1,50:-/dag
om man bara får in 1,00:-/dag
hur länge som helst(enkel dagis matematik)
/gp

Berit sa...

Det fiskala stupet hänger över oss men det är inte så allvarligt som statsskulden.
Politiker kommer att debattera ett tag och låtsas och sedan sparkar man burken nedför vägen igen.

Steve sa...

En tredje federal domare har lagt in veto mot Obama-folkets försök att tvinga på kristna företagare abort-piller i Obamacare. Tyndale House Publishers, det största kristna förlaget, hade protesterat: ”Att staten säger att ett bibel-förlag inte är kristet är förbluffande. Det visar hur staten nu vill sätta sig över konstitutionens skyddande av religiös frihet”.
Tidigare har en domare i Denver, och en i Michigan, sagt i princip detsamma.
http://www.wnd.com/2012/11/3rd-judge-vetoes-abortion-pill-mandate/?cat_orig=health
De katolska biskoparna har enhälligt (!) protesterat mot lagen. ”Our first, most cherished liberty” heter deras försvarstal:
http://www.usccb.org/issues-and-action/religious-liberty/our-first-most-cherished-liberty.cfm

Mycket intressant blir att se hur ekonomin utvecklar sig i USA. Nu är statsskulden 105% av BNP. Prognosen är 107% år 2017. (I Sverige är den 32%.) 58,3% av befolkningen i USA är ”i arbetskraften”, lägsta sedan 1983. (I Sverige: 72,9%)
- I svenne-media hittar ni ingenting om det här. Obama är deras idol.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.