06 november 2012

Ingen har ställt den frågan

Lars Hedegaard säger att dansk politik befinner sig i en djup kris :  om "val hölls i dag skulle den nuvarande regeringen sopas bort".
Precis som i Grekland och Spanien står kampen mellan politiker på högersidan som vill skära ner på välfärdskostnaderna och den helgonlika vänstersidan som besvarar varje infall från väljarna genom att slänga in mer pengar och spendera som om morgondagen inte existerar.

Den nya regeringen har funnit att det är omöjligt att göra det och det har gjort att regeringen är mycket impopulär.

Men att bara byta regering kommer inte att lösa den kris som har utvecklats, eftersom det går djupare än att bara hantera siffror. Krisen visar sig också i de allmänna skolorna som är "det danska samhällets mest väsentliga institution".



Den vilseledda västerlänningens tanklösa omfamning av mångkultur, har nu kommit att stå ansikte mot ansikte mot de förutsägbara och vanliga problem som uppstår när människor från oförenliga kulturer transplanteras i Väst. Som svar på de disciplinproblem som muslimska invandrarbarn orsakar i skolorna har många danskar placerat sina barn i privata skolor där det finns färre invandrarbarn.
I ett Köpenhamnsområde har hälften av familjerna sina barn i privatskolor och det lustiga är att det är ett av de "rödaste" områdena där befolkningen rutinmässigt röstar på vänsterpartier, dvs. de partier som förordar mer invandring och också hävdar att de månar om skolsystemet.

Lawrence Austin kallar det  "principlöst undantag" - val som liberaler gör när verkligheten är farlig eller dyr och står i skarp opposition till heliga liberala "värden". Den liberale väljer att undvika faran eller kostnaden, utan att erkänna att valet avviker från ett starkt engagemang för liberalismen.

Danska tidningar slog upp feta rubriker när Birgitta Sonsby, rektor för Ejerslykkeskolan uttryckte sin frustration över hur vissa elever uppförde sig och yttrade: "Jag är så hemskt trött på hur ni muslimer uppför er". Rektor Sonsby bad naturligtvis om ursäkt och det skulle normalt ha återställt den idylliska politiska korrektheten men något ovanligt hände.
Skolstyrelsens ordförande Peter Julius Jørgensen skrev en artikel för Fyens Stiftstidende där han visade på de svårigheter som man har i skolor med "dubbelspråkiga elever". Att dessa elever kallar lärarna för horor och visar så liten respekt att undervisning är omöjlig.

Jyllands-Posten stöttade honom också:
"Problemet är inte rektorn utan de  ouppfostrade barnen, som inte uppfostrats riktigt av sina föräldrar, utan som i stället stöder det destruktiva beteendet.
Och varför kan vi inte kalla muslimer för muslimer när de själva lägger så stor vikt vid denna identitet?"


Och även Kristeligt Dagblad ställde upp, fast de inte gick så långt som att skylla på religionen men medgav att :
"Faktum är att vissa dubbelspråkiga elever förstör undervisningen för andra och att deras brist på respekt hänger ihop med deras religiösa och kulturella bakgrund."

Uttalanden som dessa tyder på en revolution i ett land  där den enda accepterade förklaringen till det dåliga uppförandet av "dubbel-språkiga" hittills varit dåliga sociala förhållanden. Med andra ord: Om extra miljarder pumpades in i de allmänna skolorna och föräldrar till de stygga pojkarna fick mer pengar, skulle problemen försvinna.
Å andra sidan, om det offentliga skolväsendets kollaps helt eller delvis orsakats av religion och kultur och det faktum att muslimska föräldrar inte kan eller vill uppfostra sina barn till att bli integrerade i det danska samhället, vad hjälper det då med mer pengar?
Kan muslimer mutas att integreras i det västerländska samhället? Hittills har det inte hänt någonstans.
Detta kastar ett nytt politisk ljus över hela problemet: Med vilken rätt tillåter danska politiker ytterligare invandring av muslimer, fast de vet att det offentliga skolväsendet - den institution som mer än något annat har gjort Danmark till ett omtänksamt och sammanhållande land- inte kan integrera dem?
Ingen har ställt den frågan.
 

 -------
Hela Hedegaards artikel,  Danish public schools facing collaps

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Deras invandring är väl hyfsat liten ändå? Och jag har intrycket av att Danmarks politiker har kortare bit (än vad våra lära ha ....) till att göra mer drastiska ting som att faktiskt ta och deportera icke-önskvärda och även plocka medborgarskap grovt från kriminella. Eller något så 'litet' som att dra in bidrag av olika slag, som elevers studiebidrag ...

Anonym sa...

Sorry, är lite disträ

/Läsare aka Rick N

Knute sa...

Danmark lika illa ute som Sverige

http://varstundisverige.blogspot.se/2012/11/danmark-lika-illa-ute-som-sverige.html

Anonym sa...

Vad trist ... jag trodde man hade bättre koll eftersom det pekas så pass mycket fy-fy-finger från Sverige mot Danmark.

Har jag även fel i att danska politiker är lika invandrarvurmande som de svenska? Jag har fått intrycket att de danska mer förstått problemet och talar mer klarspråk om att det finns individer man helst inte vill ha i landet om de inte skärper sig.

/Läsare

Knute sa...

Danmarks nya socialistiska regering ser förmodligen Sveriges extrema islamiseringspolitik som ett föredöme. Till exempel tycker kulturminister Uffe Elbæk att det är helt okej att den muslimska styrelsen för ett bostadsområde i Kokkedal inte tillåter att det ställs upp en stor julgran i år.

http://hodja.wordpress.com/2012/11/07/fredens-og-tolerancens-religion-demonstrerer-hvordan-danmarks-fremtid-bliver-med-inklusion-kulturberigelse-og-mangfoldighed/

Knute sa...

Friskolor är olika

Icke-muslimer väljer friskolor för att slippa muslimer, muslimer väljer friskolor för att slippa icke-muslimer.

Den första kategorin skolor ligger i toppen, den andra i botten. För att råda bot på det får de första mindre pengar och de senare mer pengar.

http://www.uriasposten.net/archives/42369

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.