23 december 2012

"A Fish Takes a Bicycle"

Minns ni våldtäktsvågen i Oslo? Vars gärningsmän nästan alla är produkter av kulturell berikning? Från GoV:

De norska myndigheterna har kommit på en lösning: den här julen uppmuntras unga damer att nattetid ta en gratis taxi-endast-för-flickor, och därmed undvika oönskad uppmärksamhet från det motsatta eller alternativa könet.
Dessa nya tjejvagnar är målade rosa och har ögonfransar på sina strålkastare för att göra dem lätta att upptäcka under mörka och stormiga förhållanden.

Oslo har alltså infört "jente-taxi" i ett försök att bromsa det enorma antalet våldtäkter som äger rum i staden. Chaufförerna i fråga är förmodligen anständiga människor - men man kan inte undgå att märka att de är muslimska män...
Att försöka minska antalet våldtäkter är positivt, men systemet säger också något om situationen i Oslo och andra norska städer. Vad kommer härnäst, ett system där kvinnor uppmuntras att åtföljas av manliga släktingar när de är ute på stan för att undvika att bli våldtagna?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.