03 december 2012

Sverigedemokraterna har rätt. Sverige behöver inte invandring.

    Den demografiska bomben är en myt. Låga födelsetal är inget långsiktigt problem:

Vi måste vara väldigt kreativa med statistiken för att få fram den här bomben, säger sociologiprofessor Lars Tornstam vid Uppsala universitet. Han tillbakavisar bilden av att det svenska samhällets åldersstruktur innebär att vi går en dyster framtid till mötes.

Redan för 70 år sedan varnade makarna Myrdal för krisen i befolkningsfrågan.
- Bomben skulle egentligen redan ha exploderat. Det är en gammal god tradition att måla upp eländesbilder. Det finns anledning att fråga sig om eländet som Myrdals målar upp stämmer med verkligen.

Han pekar bland annat på befolkningsstatistiken som rör andelen äldre över 65 år. De var fem procent 1860 och 22 procent år 2000. Så visst blir pensionärerna fler.
- Men om vi gör som statistikerna brukar göra och skriver fram de här trenderna ser vi att år 2500 kommer alla i Sverige att vara pensionärer.

Det finns dock en demografisk bomb som inte är en myt, den muslimska. Den kommer att förändra Sverige och Europa till oigenkännlighet, och nästan ingen beslutsfattare talar om det. Ja, om de inte råkar försäga sig förstås.


17 Kommentarer:

Knute sa...

Lars Tornstam har utvecklat en intressant teori om vad det kan innebära att bli äldre:

"En oftast positiv perspektivförskjutning från en mer materialistisk och rationalisk syn på livet till en mer transcendental. Flertalet individer förutsätts genomgå en åldrandeutveckling som leder till avsevärda förändringar i sättet att uppfatta jaget, relationerna till andra människor och livet som helhet. Man lär på olika sätt känna sig själv bättre. Man blir till exempel också mer sparsmakad i valet av sitt umgänge, samtidigt som den goda, kontemplativa ensamheten blir viktigare. Man får också en ökad tolerans mot att inte förstå alla livets mysterier och ökar känslan av sammanhang framåt och bakåt i generationerna. Livstillfredsställelsen ökar normalt. För somliga är detta en utveckling som startar redan i tidig vuxenålder och kulminerar vid hög ålder."

http://sv.wikipedia.org/wiki/Gerotranscendens

Knute sa...

En Norgehistoria som lika väl kunde vara en Sverigehistoria:

A typical Norwegian conversation on sensitive topics might run something like this:

Dissident: I’m not certain that mass immigration from the Third World is a good idea for Norway.
Establishment: You sound like Breivik.
Dissident: Yes, it’s true that Breivik cited some of the same authors that I refer to. But does that mean they’re wrong?
Establishment: They are right-wing extremists.
Dissident: But why can we not consider the long-term deleterious effects of flooding Norway with hundreds of thousands of foreigners whose cultures are absolutely incompatible with ours, and who cannot possibly be integrated — let alone assimilated — within Norwegian culture?
Establishment: Racist!
Dissident: Why is it a bad thing to value the culture, language, history, and traditions of Norway?
Establishment: Racist!
Dissident: What will become of our country if current trends continue uninterrupted?
Establishment: RACIST!!

http://gatesofvienna.blogspot.se/2012/12/the-gates-of-hell.html

ljonasl sa...

Sverige tar inte emot flyktingar för att det är bra för Sverige. Vi tar emot dem för att det är bra för flyktingarna. Det kallas empatisk humanism...

Anonym sa...

Det mångkulturella svenska samhället.
Skapades av den socialdemokratiska regeringen enligt prop; 1975:26. Av idelogiska skäl och med tydlig inspiration från socialistiska diktaturer såsom DDR, körde regering och riksdag över vad folket inte ville ha. Detta beslut godkändes av en enig riksdag.
Folkets vilja i en av de viktigaste frågorna för vårt Sverige, ansågs absolut inte intressant. Pålitliga och lojala sossar var de som sjösatte det mångkulturella exprimentet.
Många av dessa JA-sägare har dött, men Carlsson, Feldt, Lejon, Sigurdssen och Zachrisson finns fortfarande kvar hos oss.
Ett av de största demokratiska sveken i svensk historia.
Men, den svenska skutan kommer att vända färdinriktning, även om det tar lång tid.
Men vi skall klara av det, för våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn uppväxt och liv, i ett fritt och lyckligt Sverige.
Leif Snare
För SD in i framtiden.

Anonym sa...

Har lyckats samla många människor som kommer rösta på SD vid nästa val, finns inget annat alternativ. Vi är många som röstat på svekpartierna förut. Sverige skall vara till för sitt eget folk och de invandrare som arbetat och betalat skatt, inte för flyktingar/invandrare som bara vill leva på den svenska välfärden. Flyktingbarn är väl inga barn som lyckats ta sig hit. Undrar hur många kom hit om de inte blev försörjda hela livet....

Anonym sa...

Mona Sahlins hånflina är väldigt avslöjande. Svensk realpolitik?

Anonym sa...

Mer och mer skit skrivs om SD, att aftonbladet och expressen inte förstår, att SD med allt negativt som skrivs om dem får ännu mer sympati. Mona Sahlin är väl ett enda stort skämt, men vi är inte berikade med skämt numera. För nu ser vi en verklighet, Jimmi Åkesson får min röst...

Inge sa...

Behöver inte mer invandring. Vilken EGOISM. Frågan gäller vad världen behöver.

Tord Oscarsson

Anonym sa...

Tycker nog att rubriken: "Sverige inte mer invandring" är grovt missvisande.

Denna rubrik antyder felaktigt att Sverige nu har "behövt" den tills nu katastofala invandringen till Sverige...

Sverige har aldrig "behövt" invandring inte ens Vallonerna som då rörde sig om ett få tusental inklusive deras familjer som en stor del därefter lämnade Sverige. Vi hade överlevt även utan denna.

Behövde vi verkligen ens arbetskraftsinvandringen på 50-70 talet, hade inte Sverige och Svenskarna överlevt även detta ?!

Om vi studerar "bieffekterna" av nuvarande invandring så kan vi klart se att detta kommer att förgöra Sverige om inte först av allt invandringen totalstoppas samt därefter ändras till utvandring !!! Ser ingen som helst positivt med denna ansvarslösa massinvandring (läs kolonisering) av Sverige !!!
MVH Kurtan


Knute sa...

Tack Kurtan, jag tar bort ordet "mer" i rubriken.

Anonym sa...

LO har fått skrämselhicka när medlemmar väljer SD istället för sossar. Inga kurser i världen kan hjärntvätta LO-medlemmar som tänkt rösta på SD och inga andra heller. LO har ju uteslutet medlemmar som röstat på SD, men inte muslimer, så de kan försöka mobilisera hur mycket de vill.
SD kommer att få många fler sympatisörer inför nästa val...

Anonym sa...

Muslimer som verkligen ar muslimer, ar bra manniskor. Tysta, nyktra, skoter sitt och stor ej ordningen i Sverige. Och somliga har t o m vett vara tacksamma att de fatt en fristad har. Men alltfor manga ar just religiost blinda och berusade fanatiker. Hemska mskor.
Jag tror att om vi istallet for invandrare fran lander dar Islam ar religion hade haft underbara thailandare har, ja da hade SD inte fatt sa manga roster. Men naturligtvis gar varlden snart under i vilket fall, forlat att jag sager vad t o m varldsbanken inser. Detta med religion och Gud kommer vi inte forbi! Det tror inte jag atminstone.
m.i.m.

Anonym sa...

Dröjer inte länge förrän vi har ett nytt inbördeskrig, på grund av politiker som inte ser vi tagit emot för mycket flyktingar i vårt land. Undrar är politikerna utbildade för sitt uppdrag? som inte ser de stora problemen med flyktingströmmen, men är en dold taktik för att dumpa löner. Tack vare SD har en stor del av svenska folket äntligen förstått att det inte går längre

Knute sa...

Sandor Herold skriver om saker och ting som man så gott som dagligen kan få uppleva i Sverige idag, till exempel att få höra unga snorvalpar till ministrar mässa om vilken tillgång det är att få hit folk som inte ens kan skriva sina namn.

"Om det skulle vara så att riksdagsledamöter för Sverigedemokraterna dagligen skulle springa omkring med järnrör på stan och kalla invandrare för babbar så skulle jag rösta på dem.

Varför? Jo, därför att detta är det enda sättet jag kan visa min avsky mot de politiker som sätter andra länders medborgares väl och ve långt före sina egna landsmän och på sina egna landsmäns bekostnad."

http://varstundisverige.blogspot.se/2012/12/malmo-mangkulturens-forlovade-stad.html

Knute sa...

BORÅS. Fick inte byta mjölk - knivskar expedit

"En man köpte mjölk. Fel mjölk och ville byta den. Trots att paketet var öppnat. Det fick han inte och därför knivskar han två personer och hotade en tredje.
Som om det vore helt naturligt."

http://bloggis.se/Diana/118105

Anonym sa...

Skam att människor röstar för att förstöra det fina land de själva ärvt. Det är arrogant att tro att ni som röstar på dessa partier har rätt att förvägra kommande generationer detta land som är deras födelserätt!

Anonym sa...

....flyktingar ?!?! Det var mig ett maerkligt saett att stava till dessertoerer !

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.