24 december 2012

En strimma av hopp, känslan av att vara på fast mark

    Julens budskap: det lilla barnet visar vägen, kärleken vinner

 


Julen är viktig för barnen. Kärlek och förlåtelse, det är vad kristendomen går ut på. Men det kristna kärleksbudskapet i sin urvattnade sekulära form vinner knappast över den arabiska imperialismens ideologi, islam. Nu är ju folk så ateistiska så att de inte ens hukar och säger "Herre förbarma dig över mig" när islamister anfaller under stridsropet "Allah är stor", nej de sitter väl som Einstein förutspådde och knappar på sina mobiltelefoner och märker ingenting.

Hotet från militant islam ignoreras ofta på grund av en rädsla för att kritiken ska uppfattas som "rasism". Kyrkobränder runtom i Europa rapporteras som "pyromandåd". Kristna utrotas systematiskt i Mellanöstern men nyhetsbyråerna babblar om "arabisk vår".
Det finns ingen "gyllene regel" som förenar alla religioner. Visserligen finns det sympatiska varianter som buddhism och taoism som i likhet med kristendom och judendom säger att "gör inte mot andra som du själv inte vill bli behandlad". Men den regeln existerar inte inom islam.

3 Kommentarer:

Arlav sa...

En sympatisk och "folklig" beskrivning av skillnaden mellan några stora religioner som har kärleksbudskapet i sig och islam som inte har..
Den är värd att läsas av många flera.

Anonym sa...

Nja en lokal variant finns som inte är bättre för vår del....

"Ingen är rättrogen förrän han älskar sin broder som sig själv."

Som sagt det inkluderar vare sig deras kvinnor eller oss till skillnad för vår variant som inkluderar både folk och fä. // Naivtive

Knute sa...

Tack för kommentarerna, Arlav och Naivtive, och God Jul!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.