30 december 2012

Engelska läkare vill förbjuda köksknivar

Istället för brott där man använder skjutvapen oroar sig Storbritannien över knivbrott och har under årens lopp infört olika lagar vad gäller kniv-kontroll.

De förbjöd fällknivar och springknivar 1959.
År 1988 blev det olagligt att ha en fickkniv med ett blad längre än 3 inches.
År 1996 blev det olagligt att sälja ett rakblad till någon under 16 år.
Under 2007 behövdes licens för att kunna sälja "icke-inhemska knivar."


Trots allt detta ökade rån under knivhot med 10 procent i år och det förekommer  60.000 knivskärningar varje år. Så nu är det aktuellt att förbjuda långa köksknivar. När det är gjort, blir allt frid och fröjd.
Ett team från West Middlesex University Hospital i Storbritannien påpekar att våldsbrott ökar - och köksknivar används i hälften av alla dåd där offren huggits och skurits.
     De hävdade att många överfall begås impulsivt, föranledda av alkohol och droger och en kökskniv utgör ett alltför lätt-tillgängligt vapen.

     De konsulterade de 10 bästa kockarna i Storbritannien och fann att den sortens knivar  har litet praktiskt värde i köket.
    Ingen av kockarna ansåg att sådana knivar var nödvändiga, eftersom ett  kort knivblad var lika användbart när man behövde en vass udd.
     Forskarna säger att man bör  förbjuda försäljning av långa spetsiga knivar och att det skulle vara ett viktigt steg i kampen mot våldsbrott.

     "Vi föreslår att ett förbud mot försäljning av långa spetsiga knivar är en förnuftig och praktisk åtgärd som skulle få avsedd effekt."

Från Daily Mail:
I Storbritannien sker 1.158.957 våldsbrott per år, vilket blir 2.034 per 100.000 invånare.
USA har 466 brott per 100.000 invånare, vilket är lägre än Frankrikes 504, Finlands 738 och Sveriges 1123.

7 Kommentarer:

Anders sa...

Tja.. det var ett stolligt infall från Labour, som lyckligtvis förlorade makten ett år senare.

Anonym sa...

Ja tänk att England är värre än Sverige
Regn o rusk och dålig mat
Var tredje minut är det en engelsman som emigrerar

Arlav sa...

Ett förslag väl i klass med det synnerligen svenska förbudet mot sexköp...
men vad har hänt med old Britain ?
Har supandet så gått över alla gränser????

Anonym sa...

Hammare blir väl nästa förbud?

Anonym sa...

Arlav
Jag arbetade för en tid sedan i England och jag blev chockad av vad jag såg av superiet bland ungdomar. Och då har jag ändå vuxit upp i Sverige. Detta gick över alla bräddar.
Förr hade man trivsamma pubar överallt, öppna 11-14 och 17-23. Det innebar att man hade lite kontroll på supandet. Dessutom kunde pubägare driva verksamheten med hjälp av timarbetare, kompisar, hemmafruar. Många kunde gå och och ta kortare arbetspass och förstärka sin hushållskassa. Ett ganska flexibelt system på många sätt.
Sedan kom EU som bestämde att man som i övriga Europa skulle ha öppet 24 timmar/dygn (det skall vara enhetliga regler för hela Europa), vilket gjorde att väldigt många pubägare fick slå igen. Och dessutom har man totalt tappat kontrollen på superiet. Det är efter midnatt som vettet går ut och våldet kommer in.
/SB

Berit sa...

Hammar-förbud är nog inte så långsökt.
En 49-årig man i New Jersey låste in sig i badrummet sedan hans flickvän försökte ta sig in med hjälp av en hammare. Hon slog sönder möbler i lägenheten och hotade att slå honom i huvudet.

http://www.nj.com/hudson/index.ssf/2012/12/jersey_woman_arrested_after_ch.html

Ann-Marie sa...

Nästa förbud blir händer.... tänk vilken skada man kan göra med händer......

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.