09 december 2012

Historien skrivs av dem som har makten

 

Det Kongelige Bibliotek i Köpenhamn har gett efter för påtryckningar från den turkiska ambassaden. Det gäller en utställning som heter ”Det armeniska folkmordet och den skandinaviska reaktionen”. Nu har biblioteket gått med på att samtidigt visa en alternativ utställning med titeln ”Det så kallade armeniska folkmordet”!

Utrikesordförande för Dansk Folkeparti Søren Espersen beskriver det som ett knäfall för turkarna. ”Utan att jämföra de två händelserna i övrigt är ju motsvarigheten att nynazister arrangerar utställningar om Förintelsen.”

Det Kongelige Biblioteks direktör Erland Kolding Nielsen verkar vara en skum typ, en kunglig mes som lägger sig platt för islam. Bland annat har han tidigare ställt bibliotekets tillbyggnad Den Sorte Diamant till rådighet för islamiströrelsen Hizb-ut-Tahrir och deras våldspropaganda.

    Läs vidare här >>

8 Kommentarer:

Balder sa...

Flere detaljer her: Free speech rules in Denmark? Royal Danish Library offers public platform to holocaust deniers

Knute sa...

I det här fallet handlar det inte om yttrandefrihet! Turkiets islamistiska regering har alla möjliga forum där den kan sprida sin förintelseförnekelse.

Historiker från alla länder i väst har om och om igen kommit fram till att ett folkmord på de kristna armenierna ägde rum. Turkiets omskrivning av historien är inget annat än islams beryktade "heliga" lögn, taqya, i syfte att göra islamiseringen mer aptitlig.

Läs också: Turkar är upprörda...

Knute sa...

Islam bör ej omfattas av religionsfriheten

Turkiets islamiske premiärminister Erdogan: “Moskéerna är våra kaserner, kupolerna våra stålhjälmar, minareterna våra bajonetter, de troende våra soldater.” Han skämtade knappast, islamisk jihad pågår för fullt.

Många verkar tro att det handlar om religionsfrihet, när/om moskéer i Sverige ska få ha högtalarupprop som hörs över stad och land, men islam är ingen vanlig religion utan en politisk ideologi, på samma sätt som kommunism och nazism. De kallas för politiska ideologier men innehåller också religiösa element.

Läs citatet av Erdogan och tänk efter. Moskén som kommandocentral för islams heliga krig, där imamen under fredags“bönen” lägger ut texten i stridshandboken Koranen. Man ska först och främst ta de religiösa terroristerna, mördarna och fanatikerna på orden, och inte våra politikers och journalisters önsketänkande, så skulle mycket vara vunnet.

Kyrklockor är frihetsklockor. Varför ringer kyrklockorna klockan 12 varje dag? För att fira de kristna ungrarnas seger år 1456 över de muhammedanska turkarna!

Knute sa...

Mördade sin son: Han kunde inte lära sig koranverser utantill‏

.. og koranbogen skal jo læres udenad på guds eget sprog arabisk, selv om ungen slet ikke taler dette sprog. Ole G.

I England har en muslimsk mor, der ville lære sin søn en række koranvers udenad, pryglet den syvårige dreng til døde med en kæp, da han ikke formåede at lære de 35 sider i Koranen udenad.

For at skjule sin ugerning satte moderen efterfølgende ild til det hus, hvor liget af barnet lå.

Moderen havde i månedsvis tævet den lille dreng, fordi han hellere ville lege med sine venner end at studere udenadslære.

Til sidst blev det hende for meget. Den 32-årige mor kan nu se frem til en livsstidstraf i et britisk fængsel.

http://www.bt.dk/udland/myrdede-sin-soen-han-kunne-ikke-huske-koranvers

Knute sa...

Varför överväger Storbritannien och Frankrike att kalla tillbaka sina ambassadörer från Israel? Kan det ha något att göra med den växande muslimska befolkningen i dessa länder? Och att de efterhand är så många att de börjar påverka ländernas utrikespolitik?

http://blogs.jp.dk/braendpunkt/2012/12/08/hvorfor-vokser-anti-israelismen-i-europa/

http://semit.wordpress.com/2012/12/09/hvorfor-vokser-anti-israelismen-i-europa-braendpunkt-jp-blogs/

http://www.pewforum.org/future-of-the-global-muslim-population-regional-europe.aspx

Knute sa...

Hvad ville man have gjort, hvis Erland Kolding Nielsen med nøjagtig de samme argumenter havde tilladt den iranske ambassade en kontraudstilling i forhold til Holocaust?

http://spydet.blogspot.se/2012/12/skandalen-pa-det-kgl-bibliothek.html

Knute sa...

Turkisk rädsla för territoriella anspråk från Armenien

Vad som gör denna fråga så känslig är Turkiets rädsla för att en öppen debatt, och ett turkiskt erkännande av folkmordet, kan leda till territoriella krav från Armeniens sida.

http://denkorteavis.dk/2012/et-kontroversielt-folkemord/

Knute sa...

I Turkiet kan man straffas om man nämner folkmordet på armenierna

Ytringsfriheden begrænses i Tyrkiet ud fra artikel nr. 301 i den tyrkiske straffelov; den omhandler alle, der udtaler sig om det armenske folkedrab og herved »fornærmer tyrkiskheden«.

Siden 1992 har Tyrkiet blokeret grænsen til Armenien – og dermed lukket den halvdel af den armenske befolkning inde, som reelt består af overlevende fra folkedrabet. Tyrkiets pres og afvisning i forhold til at etablere mellemsstatlige relationer giver tydeligt udtryk for den moderne politiske tænkning i landet. En af forudsætningerne for, at Tyrkiet vil etablere officielle forbindelser med Armenien, er, at folkedrabet fjernes fra historiebøgerne, og at man dermed ’glemmer’ alt om den nationale tragedie.

Hvad vi nu forventer af Ankara er, at de ikke behandler andre samfund i verden på samme måde. Det tyrkiske samfund har permanent forsøgt via forskellige former for manipulationer at påvirke den offentlige hukommelse, og regulere historiske fakta, via alternative officielle historier og fortolkning.

Det repræsenterer på ingen måde en gensidig forståelse og respekt for andres smerte og lidelse.

http://www.b.dk/kronikker/tyrkiske-benaegtelser-paa-dansk-jord

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.