01 december 2012

Öppet brev till DO

Öppet brev till ombudsmannen för etnisk diskriminering

do@do.se

Jag ser i tidningen “Världen idag” 23/11 2012, att socialnämnden på Gotland offentligt har gett uttryck för diskriminerande yttranden om en utländsk etnisk minoritet här i Sverige och deras hemland. Mer exakt handlar det om den gotländska familjen Johanssons tragedi: om en svensk far och en indisk mor och deras numera 11-årige son.

De sociala myndigheterna har både i ord och handling insisterat på att pojken skulle tas bort från sina föräldrar, eftersom dessa inte var nöjda med förhållandena i den svenska skolan (vilket en inte liten del av svenska folket håller med dem om!!!) och därför själva hade börjat undervisa honom när han kom i skolåldern.

Föräldrarna kunde naturligtvis inte acceptera ett sådant omänskligt övergrepp från de sociala myndigheterna och beslutade därför att lämna Sverige och resa över till Indien, där de hade familj.

De satt redan i flygplanet när pojken brutalt blev hämtad eller snarare kidnappad från sina föräldrar. Sedan började en aldrig tidigare skådad dragkamp om pojken i uppenbar konflikt både mot varje universellt mänskligt resonemang och mot de skrivna reglerna om mänskliga rättigheter.

De sociala myndigheterna har nu senast motiverat sitt tre år långa uppförande mot pojken och hans föräldrar med att "föräldrarna brutit mot skolplikten, och att det fanns risk för att pojken skulle fara illa om han flyttade till Indien".

Livet är överallt på planeten full av risker. Då det inte från de sociala myndigheterna ges någon närmare förklaring till deras rädsla för outtalade, men förmodade risker, så måste dessa risker nödvändigtvis språkligt uppfattas som genererella för Indien, vilket torde vara en oerhörd diskriminering. I Indien (som för övrigt är ett av världens äldsta och tidigast högutvecklade länder) finns det naturligtvis alla möjliga förhållanden liksom i Sverige, bra och dåliga.

Ni ombedes därför som ombudsman som ansvarar för lagen om diskriminering att ingripa i detta fall.

Och ifall ni har någon som helst inflytande på skollagen, bör ni göra något för att lagen - som i många andra länder, däribland Danmark - ska gälla inte skolplikt, men undervisningsplikt! För övrigt har tidigare studier visat att barn vars föräldrar antingen undervisar själva eller själva sörjer för lärare till barnen, är bättre upplysta och utbildade än andra.

Respektfullt er Gertrud Galster

7 Kommentarer:

Knute sa...

Indiens ambassad engagerar sig i fallet

Den indiska ambassadens förstesekreterare fanns på plats under slutanförandena i Svea hovrätt. Annie Johansson, mor till tvångsomhändertagna Dominic Johansson, är indisk medborgare och fallet har i år uppmärksamhet i hennes hemland.

Vi anser att detta är ett mål där man noga måste väga in både barnets rättigheter och föräldrarnas rättigheter, sa han.
– Man kan heller inte bortse från de stora kulturella och sociala skillnaderna mellan Sverige och Indien. Till exempel anses det här som konstigt att en förälder "matar" sitt barn med handen, medan det är något mycket naturligt i Indien.

Socialnämnden har beskrivit det som märkligt att Dominics mor vid några av sina övervakade umgängen med sonen gjort just så.

http://www.varldenidag.se/nyhet/2012/11/29/Indiens-ambassad-engagerar-sig-i-fallet/

Hjalbert sa...

Socialsverige går verkligen amok. Deras begär efter klienter verkar omättligt. De borde nöja sig med den muslimska världens alla skäggbarn. Sverige kan snart byta namn till Svedistan. Så jag förstår familjen Johansson, även om det inte var därför de ville fly till det hinduiska Indien. Men det verkar vara lättare att komma hit än härifrån.

Knute sa...

Orättvist att några barn har bra föräldrar!

Frankrikes socialistiska president Francois Hollande är inte förtjust i 'olikheten' i utbildning i sitt land. Han anser att det är orättvist att vissa barn får hjälp från sina föräldrar med läxor, medan andra inte får det. För att kunna göra något åt ​​denna 'orättvisa' har Hollande planer på att förbjuda alla läxor i franska skolor och tvinga alla elever att slutföra sitt arbete under skoltid.

På typisk socialistisk fason vill han 'främja den utbildningmässiga jämlikheten' inte genom ökade krav och göra utbildningen bättre för alla, men genom att straffa de barn vars föräldrar visar intresse för barnets utbildning och 'vågar' stödja dem hemma.

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2012/11/uretfrdigt-at-nogle-brn-har-gode-forldre.html

Det kommer att behövas mycket läxhjälp i ett Sverige med sjunkande IQ, men sossar tycker tvärtom.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Inte så konstigt att det är svårare att komma ut än in. Så funkar det i alla diktaturer. I DDR sköt dom dem som försökte lämna deras socialistiska paradis. Undrar hur länge det dröjer innan det kommer dekret från mullah Reinfeldt om att skjuta alla som försöker lämna hans underbara ummah? Nån måste ju stanna kvar så att dom får in sin jizya regelbundet. Annars måste dom bli aggressiva och erövra annat land. Men det kan ju vara lite problematiskt med tanke på att vi inte längre har något försvar. Enklare att hindra folk från att flytta ut då.

Spjutflickan sa...

Jag har tänkt en extra gång över saken med de gotländska socialmyndigheternas diskriminerande uttalande emot den indiskfödda mamman till Dominic och hennes hemland. Därför att jag tillfälligt mötte en bekant till mig, som strax när hon hörde att mamman var indisk, hade sin «åsikt» om landet.
Var det socialmyndighetens egentliga syfte med sitt uttalande att vinna gehör för denna åsikt i hovrätten och med detta vinna rättssaken emot Dominic och hans föräldrar emot alla mänskliga rättigheter?
Gertrud.

Anonym sa...

Spjutflickan
Jag hörde talas om det här fallet för några månader sedan och skrev redan då till sociala myndigheterna på Gotland (till flera av de ansvariga personerna) och skällde ut dem. Har dock inte hört något tillbaka. Det borde flera göra. Jag sade att de har ögonen på sig för sitt maktmissbruk.
/SB

Ann-Marie sa...

Jag läste om det här fallet för flera år sedan och maken till maktmissbruk från byråkraternas sida får man nog leta efter! Bara det att hemskolning är förbjudet i Sverige är horribelt! Och att man sedan tar beslutet att dra från dylika diktaturfasoner är bara sunt förnuft! Indien är väl inte värre än något annat land?! Snacka om att byråkraterna är superrasister! Att den stackars grabben (och hans föräldrar) far illa sk!ter dom högaktningsfullt i. Inte undra på att man avskyr politiker OCH byråkrater.....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.