05 januari 2013

BBC kör fortfarande med sitt "Religion of Peace"-nonsens

Sveriges Television visar serien "Världens historia", gjort av förljugna BBC. I del tre får man höra att "många av historiens mest högtstående kulturer skulle komma att bygga på islam". En regelrätt skönmålning eftersom det var de besegrade folken som stod för kulturen. När alla så småningom med hjälp av svärdet hade blivit muslimer var det slut på framstegen.

Del fyra börjar med att påstå att Europa under medeltiden var ett "grumligt bakvatten". Det blomstrande Bysantiska riket ignoreras helt, det imperium som bevarade så mycket lärdom från antiken, och vars huvudstad gång på gång räddade Europa från invasioner.

I BBC:s historieskrivning omnämns Bysantiska riket först vid sin undergång. År 1453 tog turkarna under Mehmet II (bilden) slutligen Konstantinopel, vilket beskrivs så här: "När sultanen såg ruinerna och hur många som dödats [dvs som han hade slaktat] kände han stor ångest och sa, en sådan fantastisk stad som vi utsatt för förstörelse och plundring."
Efter bara några timmar ekade katedralen Hagia Sofia av islamiska böner. Stadens befolkning hade att välja mellan att bli muslimer eller fly. Invasion är islams ideologi.

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Det som västvärldens ledare har svårt att förstå är hur taqiyya verkar. Det är Allahs välsignelse över lögner som befrämjar islam. Det är upp till varje muslim att betrakta sitt eget intresse som en del av islam. Det gör förljugenheten hedersam bland de "trogna".

Samtidigt lider hela den muslimska världen av ett kollektivt mindervärdighetskomplex på grund av sin efterblivenhet. Det försöker man kompensera med förfalskning av historien. Man vill stoltsera med förfädernas storhet, när man ingen har själv.

Sanningen är att islam slaktade, brände, våldtog och förslavade var de än drog fram. De ruinerade den storhet som de erövrade folken hade.

Fortfarande idag kan man inte tåla en historia som erkänner andras storhet. Man spränger statyer av Buddha i Afghanistan och river gamla oersättliga bibliotek i Timbuktu. I Egypten vill islamister förstöra faraonernas lämningar, vilka regimen åtminstone för närvarande försöker skydda.

Det är vad stupida totalitära regimer gör. Stalin lät skriva om partiets historia många gånger och skröt med egna uppfinnare, som aldrig funnits.

Per Green

Anonym sa...

Tänkte precis så som du skriver när jag såg eländet i TV och tänkte dessutom varför.
Kom fram till att BBC var tvungna annars hade alla muslimer som britterna släppt in i SITT rike
bli förbannade och leva ännu mer rövare i det forna imperiet.

Undrar varför vi i Europa släppt in så många efterblivna muslimer i våra länder och Frankrike börjar nu inse vad de gjort med sitt land men sent skall syndaren vakna.
Elisabeth

Anna sa...

Programmen är förskräckliga i sin förljugenhet. Jag fick mig itutat då jag läste historia på universitetet att islams guldålder räddade vårt kulturarv och utvecklade konst och vetenskap. Det tog mig många år innan jag insåg hur det egentligen hängde ihop.
Islams guldålder är för det första en enorm överdrift. Det var ett helvete för alla de slavar och ickemuslimer som inte underkastade sig. För det andra så vissnade all forskning och kulturen blev förstelnat islamsk så fort de underkuvade folken hade blivit islamiserade. Sen satt alla och guppade medan de lärde sig texter utantill som de inte förstod och som de inte fick ifrågasätta.

Biskop Kyrillos sa...

Håller helt med dig Knute och vad övriga annonyma skriver.

Arlav sa...

Såg av misstag en 15-20 min ur något av dessa program och häpnade!
En betald reklambyrå för islam hade inte gjort det bättre!
Framtoningen av islam är gjord exakt så som vi ser det i Sverige.
"De" står för framsteg, intelligens och kunskap, "Vi" är en samling obildade kulturlösa vildar...
"Frånknappen" är en välsignelse emellanåt..

Knute sa...

Den turkiska ambassaden i Berlin råkade för några år sedan avslöja att de har en religionsavdelning med en f d statssekreterare som chef, tretton religionsattachéer och över fyrahundra statsanställda imamer.

Premiärminister Erdogans budskap: "Bli medborgare i era nya länder, bli politiskt aktiva, arbeta för Turkiet och islamismen, men bli inte integrerade."

http://jihadimalmo.blogspot.se/2013/01/islamisterna-kontrollerar-aven.html

Anonym sa...

Skitsnack, BBC är inte alls förljuget. Vilmer

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Micke, din kommentar blev inte publicerad på grund av personangrepp.

Anonym sa...

Finns det någon som kan ange källor till det som står ovan i kommentarerna? Var kan man läsa följande; Sanningen är att islam slaktade, brände, våldtog och förslavade var de än drog fram. De ruinerade den storhet som de erövrade folken hade. Var kan man läsa att "För det andra så vissnade all forskning och kulturen blev förstelnat islamsk så fort de underkuvade folken hade blivit islamiserade."

Knute sa...

Varför islams guldålder är en myt

http://everykindapeople.blogspot.se/2011/04/varfor-islams-guldalder-ar-en-myt.html

270 million killed by jihad

http://www.politicalislam.com/tears/pages/tears-of-jihad/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.