01 januari 2013

Den första januari, 2013

Man kallar det den dag när USA går över en "Fiscal Cliff".
I själva verket gick man över det finanspolitiska stupet för länge, länge sedan. USA är skyldig mer pengar än vad som finns i hela världen. Det kan - bokstavligen - aldrig återbetalas.


 Den "moderna" västerländska politikern  har förstört  kapitalismens förtjänster genom sitt eget  storhetsvansinne och ständiga behov av att mata "samhälls-odjuret" så att deras egna enfaldiga  väljare ser till att de blir omvalda - snarare än att erbjuda ärliga, realistiska  idéer, som faktiskt förbättrar landet och dess medborgare.

Serier av regeringar har spenderat mer än vad de fått in i skatt och avsiktligt ignorerat den situation där vi måste vända.  I stället har de lett oss in i en återvändsgränd av devalvering och inflation,  i ett halvhjärtat försök att få det att se ut som om de gör något. Nettoeffekten blir en minskning av värdet på sparkapital  och generation efter generation av pensionärer kommer att  finna att de inte har tillräckligt med pengar för ålderdomen.Generationen -"Vi har rätt till", har utlovats billig universitetsutbildning och upptäcker att när man sänker kraven för inträde producerar man mängder av inkompetenta studenter som alla konkurrerar om de ständigt minskande antalet arbetstillfällen och arbetsgivare undviker dessa värdelösa drönare och handplockar de mest flitiga och ambitiösa och utbildar dem på jobbet.

Vi ser mer och mer protester från själviska ungdomar  (Occupy Wall Street tex.) som anklagar den äldre generationen för att ha tvingat upp priset på bostäder,  samtidigt som de leker med sin senaste banbrytande elektroniska pryl,  kör omkring i häftiga bilar och bor i fastigheter som det tagit deras föräldrar mängder av år att arbeta för,  medan de kämpat sig upp på karriärstegen  - hela tiden för att ge sin älskade avkomma alla möjligheter som finns.

Förväntningarna på ett enkelt liv utan personligt ansvar, engagemang och hårt arbete rinner ut i sanden, när de inser att de gett sin röst till personer som lovat runt och hållit tunt. 

Hårda tider ligger framför oss eftersom våra "förtroendevalda tjänstemän" straffar producenter med mer skatter och snyltarna kommer att bli varse att löften om "guld och gröna skogar"  förvandlats till ett liv av demoraliserande beroende och ökad fattigdom.

4 Kommentarer:

Errbe sa...

Detta är slutet för den ideologi, som hävdade att "Allt är politik", och som lyckats fresta väljarna med utopin att det alltid finns Nån Annan, som fixar problemen.

Nu får kommunalrådet bestämma om faster Olga får duscha en eller två gånger i veckan och om farbror Johan får ett helt eller ett halvt ägg till frukostarna.

Politiken har blivit så omfattande med så många invecklade turer att ingen kan påverka annat än på heltid. Så mycket trams står inte förståndigt folk ut med. Kvar blir de minst begåvade, som tar sig upp i ungdomsförbunden för att känna tillfredsställelsen av att "vara viktiga".

Nu håller politiken på med så mycket att politikerna själva inte begriper vad besluten de tar egentligen innebär.

Sedan några kloka socialdemokrater redan på 60-talet insett att ATP-systemet var omöjligt, tog det socialdemokratin 30 år att göra något åt det.

Väljarna måste inse att politiken skall sköta så lite som överhuvudtaget är möjligt.

Vilken politiker kan tänkas vilja argumentera för något sådant ?

Berit sa...

Du har så rätt Errbe, vilken politiker vill hävda ett politiskt program som eliminerar deras eget jobb?

Steve sa...

Nåja, ”de rika” (som ska få skatten höjd) vet att skydda sig. Michelle Malkin kan ge exempel: Google, Washington Post, Facebook, George Lucas (regissören) o.s.v. Skickar pengarna utomlands, eller mer sofistikerade lösningar. Amerikaner tar man inte ner så lätt! Inte ens om de är ”Demokrater”…
Men visst, den federala statsskulden var 63% av BNP år 2006. Se’n fick Demokraterna full kontroll över kongressen. 69%, 85%, 93%, 98%, och nu 105%. Det var faktiskt lika illa (eller sämre) år 1945-46-47… Kul att veta för era barn, eller hur!

Josef Boberg sa...

"Hårda tider ligger framför oss eftersom våra "förtroendevalda tjänstemän" straffar producenter med mer skatter och snyltarna kommer att bli varse att löften om "guld och gröna skogar" förvandlats till ett liv av demoraliserande beroende och ökad fattigdom."

Jo... - så är det ju - men det kan ju förändras under 2013 - som jag ser det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.