05 januari 2013

Gå och göm dig Columbus

     

En av grundarna till den inflytelserika lobby-gruppen CAIR, Nihad Awad, påstår vid en intervju med Saudi TV att Amerika upptäcktes av muslimer.

Det finns dokument som indikerar att muslimska sjömän var de första som nådde fram till Amerika, så slutsatsen är att islam spelade en viktig del i etableringen och utvecklingen av US.

Det följde omedelbart på Al Gores försäljning av sitt TV-bolag till Al-Jazeera och BBCs lögnaktiga, förskönande framställning av Islam.
Det passar in i den islamiska planen att alla de ställen där en muslim satt sin fot måste åter bli muslimskt - som till exempel Spanien.
I Awads indoktrinerade hjärna följer naturligtvis att Amerika åter igen måste bli muslimskt, fast han kan då inte påstå att en muslim uppfann internet, för det gjorde Al Gore, men det rapporterades först på Al Jazeera.

Härnäst kommer väl att Neil Armstrong var muslim?

Så här säger Anna, en av våra läsare:

Jag fick mig itutat då jag läste historia på universitetet att islams guldålder räddade vårt kulturarv och utvecklade konst och vetenskap. Det tog mig många år innan jag insåg hur det egentligen hängde ihop.
Islams guldålder är för det första en enorm överdrift. Det var ett helvete för alla de slavar och ickemuslimer som inte underkastade sig. För det andra så vissnade all forskning och kulturen blev förstelnat islamsk så fort de underkuvade folken hade blivit islamiserade. Sen satt alla och guppade medan de lärde sig texter utantill som de inte förstod och som de inte fick ifrågasätta.


5 Kommentarer:

Anonym sa...

Den adfærd kender vi fra Den Kolde Krig.
Dengang påstod russerne også, at de havde opfundet alt og opdaget alt.
Vi vidste også dengang, at det hele var løgn!!!

falkeøje

Jacobssons tankar sa...

Vi väst lider av ett kollektivt dåligt samvete för slavhandeln som ägde rum. Men vad vi inte får reda på är det faktum att det var muslimerna som började ta de färgade i Afrika som slavar.

Man grundade det på 1:a Mosebok 9:20-27 där Noa förbannat sin sonson Kanaan"Förbannad vare Kanaan, en slavars slav skall han vara"

Enligt muslimsk tolkning var det Kanaans bror Kush, han räknas som afrikanernas stamfader, som skulle vara slav åt de andra. Alltså, muslimerna var långt före de vita att hämta slavar från Afrika.

Anna sa...

Kul att du uppskattade min kommentar. Jag hade länge svårt att få det här med islams guldålder att gå ihop med verkligheten jag såg omkring mig. Varför var den muslimska världen så efterbliven när den nu enligt det jag fått höra var så öppen, fredlig och skapade ett så blomstrande klimat för vetenskap och kultur?
Det började med att jag såg att så gott som alla “muslimska” vetenskapsmän och poeter egentligen tillhörde de underkuvade folken. De var perser, syrier, greker och västeuropéer.

MG sa...

@Anna

Precis, många av de så kallade "muslimska" vetenskapsmännen var egentligen dissidenter, som till exempel Avicenna eller Averroes. Ghazali skrev många av sina viktigaste verk i fängelse. Och, som du säger, allihop var representanter för underkuvade folk, och därmed förmedlare och bärare av en helt annan kultur än Muhammeds rövarband.

Knute sa...

The oft-repeated story of “Al Andalus” as a Multicultural Utopia is as empty as an archeological dig in Cordova.

Cordova which was supposed to have been the Paris of its day, with a population of as many as a million people, yields up only desolation. Try as they might, archeologists have found hardly anything, hardly a brick or inscription, for the two centuries prior to the mid-tenth. From the Tenth Century onward there are archeological remains, but the settlement is absolutely nothing like the conurbation described by the Arab writers. The deeper the geotome probes, as it seems, the more deeply the investigator finds himself in a Twilight Zone of pseudo-theses where, as the title of an old Firesign Theatre comedy album put it, everything you know is wrong.

http://gatesofvienna.net/2015/12/the-wests-cultural-continuity/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.