27 januari 2013

Joe McCarthy hade rätt hela tiden

Veckans oundvikliga artikel i Dispatch International handlar om "häxjakten" på kommunister i USA för mer än ett halvt sekel sedan. De senaste åren har häpnadsväckande avslöjanden från arkiven i Washington och Moskva bekräftat att McCarthys efterforskningar – och dem som utfördes av andra tjänstemän både före och efter – inte fångade in oskyldiga och påhittade ”häxor”, utan hemliga kadrer av hårdföra kommunistiska agenter som till varje pris ville sänka den amerikanska republiken.

McCarthy hotade med att ta locket av de officiella mörkläggningarna och andra rent förrädiska handlingar. Därför måste han isoleras, demoniseras och förgöras – och så blev det. Historien skulle skrivas av dem som isolerade, demoniserade och förgjorde. Den vanliga reaktionen på spökena från den historiska kommunistiska infiltreringen är att det hela var överdrivet, det fanns aldrig något stort problem, de stackars kommunisterna blev förföljda. (Ungefär som man i vår tid bortförklarar islamisters maktanspråk med att de förföljs av "rasister", min anm.)

Journalisten Stanton Evans, som skrivit en biografi om McCarthy, säger att det bästa sättet att närma sig det är genom Lagen om otillräcklig paranoia: "Det spelar ingen roll hur illa du tror att någonting är, när du tittar närmare på det är det alltid värre."

- - -
I Sverige lyckades den kommunistiska infiltreringen komma helt upp till topps: Olof Palme. I USA har man sent omsider fått sin Barack Hussein Obama, vars läromästare var den kommunistiske terroristen Bill Ayers. Och Danmark har fått en röd regering bestående av idel "före detta" kommunister. Samt EU, som har en ledare som i sin ungdom dyrkade Mao och Che: José Manuel Barroso.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.