11 januari 2013

Journalisterna agerade som svultna rovdjur

Ulf Nilson är känd för sina kontroversiella krönikor i Expressen och att hans medverkan i Dispatch International skulle väcka uppseende, det förstod chefredaktören Ingrid Carlqvist. Men det fullständiga jordskred av indignation och ilska som Nilsons medverkan i tidningens första nummer genererade, framförallt på Twitter, hade hon inte räknat med.

– Reaktionerna var tudelade. Många var glada och skrev uppskattande om Ulf Nilson, att han än en gång visat sig orädd och inte lät sig skrämmas av etablissemanget. Men journalistkollegerna uppförde sig som svultna rovdjur. De kastade sig över Ulf Nilson och slet honom i stycken, säger Carlqvist.

Och nu hände det som verkligen chockade Ingrid Carlqvist. Ett par timmar efter att drevet gått igång, meddelade Ulf Nilson via TT Spektra att krönikan var ett misstag – han visste inte vilken typ av tidning Dispatch International var. För övrigt var krönikan ändå en engångsföreteelse, menade Nilson. Båda påståendena är rent lögnaktiga, enligt Ingrid Carlqvist.

– Jag har mejl redan från i höstas, som visar vår överenskommelse att han, på egen begäran, skulle skriva två krönikor i månaden. Där framgår också att han läst tidningen på nätet och tyckte att den var ”spännande”, säger hon.

Ulf Nilsons agerande kom därför som en enorm besvikelse. Hade det rört sig om en ung, orutinerad journalist hade reträtten varit mer förståelig, menar Carlqvist, men nu handlar det om en mycket garvad reporter – Ulf Nilson fyller 80 år i år och är inte i någon känd beroendeställning.

    Ulf Nilsons Dispatch-krönika startade Twitterdrev

6 Kommentarer:

Knute sa...

Veckans Oundvikliga Artikel. Ur ett mail från Dispatch:

Dispatch International har som bekendt skabt nogen uro i den etablerede svenske presse og politiske elite, og det agter vi at blive ved med, da det er hårdt tiltrængt.

Derfor har vi besluttet os for at vælge en artikel som "Ugens Uundgåelige", som vi vil sørge for ikke er til at undgå for dem, den kan være pinlig for. I denne uge er det sagen om Ulf Nilsson, der har givet efter for pres af den etablerede presse og specielt Expressen.

Anonym sa...

Jag tror inte man skall lägga någon skuld på Ulf Nilsson, som tidigare visat sig hederlig och orädd. Det ligger något ännu större hot över honom i detta fall, skulle jag tro.
/SB

Knute sa...

Kanske Nilson är hotad av den svenska statens favoritorganisation för åsiktsregistrering, EXPO, och dess gatuvåldsgrupp AFA.

Expo jagar rasister men glömmer sina egna:

"Om nu rasistjägarna på Expo verkligen vore intresserade av att hitta rasister, behöver de inte gå längre än till den egna tidningen. En av grundaren Stieg Larssons första medarbetare var Tobias Hübinette.

Tobias Hübinette sticker inte under stol med att han anser att den vita rasen är underlägsen alla andra raser och han önskar dessutom utrota alla oss som är vita och bor i Västvärlden."

http://dev.d-intl.com/sv/articles/2013-01-10/expo-jagar-rasister-men-gl-mmer-sina-egna

Arlav sa...

Hyser en viss förståelse för Ulf Nilsson.
När PK-drevet går, när hela den samlade PK-maffian släpper loss sina invektiv i spalter, på Twitter, i krönikor, bloggar, ledare då händer det saker. Fel saker.
Tyvärr..
Detta visar vad som styr Sverige och att det INTE är politiker.
Politikerna har ständigt PK-känselspröten inställda på "max sensitivity" när det gäller media, en nedgörande drapa är en katastrof!
Så blir det också som det blir när dessa gummiryggar agerar...

Anonym sa...

Tycker det var trevligt att Ulf Nilson skrev i Dispatch International.
Tror dock inte att han i sina vildaste fantasier kunnat ana hur drevad han skulle bli.
Förstår inte att det ska spela någon roll var det publiceras för i ett friskt media klimat så borde det endast bedömas vad som skrivits.
Tycker snarast att detta visar hur sjukt Sveriges media och debattklimat är.
Denna förföljelse av människor för att dom skrivit i fel tidning eller har en felaktig åsikt är skrämmande och ett hot mot demokratin.
Bara för att du blir kränkt av att någon skriver i fel tidning betyder inte att du har rätt att attackera denna personen.

Knute sa...

En kvinna i 20-årsåldern blev våldtagen av fem män i Sundbyberg centrum utanför Stockholm vid fyratiden natten till söndagen. Männen överföll kvinnan bakifrån när hon var på väg hem från pendeltågsstationen.

"Indiska våldtäkter har blivit hett i svensk media på senare tid. Dåden är såklart monstruösa och förtjänar att bli uppmärksammade, men varför enskilda våldtäkter i ett land med en miljard invånare plötsligt fått så mycket uppmärksamhet i svensk media - initialt mer uppmärksamhet än en brutal gruppvåldtäkt som samtidigt begås i Sverige - är värt att ifrågasätta."

http://fnordspotting.blogspot.se/2013/01/hyckleri-om-valdtakt.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.